Det är kvitterat!

Leksand stod för en makalös krigarinsats när man kvitterade matchserien mot Modo när man vann med 2-1 i match 4 igår, trots 13-30 i skott för Modo.

Man fick en smakstart när Brock Montpetit drog pucken i sidled och slog in 1-0 för Leksand redan efter 59 sekunder.

Bättre start kunde man knappast ha fått och publiken i arenan var genast med på noterna och Leksand hade sedan bud på 2-0 i 1:a perioden, inte minst när Lukas Ericsson lyckades missa helt öppet mål. Perioden var annars ganska jämn och skotten slutade där 8-8. Modo var inte heller chanslösa, men Haukeland var precis sådär bra som han var i torsdags och som han måste vara för att det här ska gå hela vägen och det var 1-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a var det i princip spel mot 1 mål. Modo vann skotten med 9-4, men trots "bara" 9 skott på mål hade man ett massivt spelövertag. Leksand hade ingenting, ingenting, framåt, men Haukeland växte ännu mer i kassen, växte nästan till ett spöke för Modo, växte till en riktig matchhjälte för Leksand och det var fortfarande, trots en galen Modopress, 1-0 efter 2 spelade perioder.

I 3:e perioden gick sedan Leksand ut och gjorde 2-0. Jon Knuts fick arenan att explodera och målet var helt ologiskt sett till matchbilden, men mål blev det och späningen, som nästan hade gått att ta på i arenan i 2:a perioden, släppte litegrann och tog sig istället utlopp i ett ännu högre och mer massivt stöd från publiken.

2-0 kändes som en komfortabel ledning, men än så länge återstod det mycket att spela och med 9 minuter kvar fick slutligen Modo och Per-Åge Skröder hål på Haukeland och Modo var återigen bara ett mål efter.

De sista 9 minuterna blev en ren nervpärs. Hade spänningen gått att ta på i 2:a perioden var det inget mot hur det var nu, men samtidigt höll hela arenan igång och skapade en svårslagen ljudkuliss. Närmre en 6:e utespelare än så kommer man knappast.

Haukeland lät sig inte rubbas av det insläppta målet, han hittade tillbaka till lugnet, fortsatte att fokusera "här och nu", höll emot och ju närmre slutsignalen matchklockan tickade, desto högre blev publiktrycket i arenan. Man bar verkligen fram Leksand och det höll hela vägen!

2-1 slutade matchen och plötsligt är den här matchserien helt jämn. Det står 2-2 i matcher och Modo har lika långt till en sHL-plats till nästa säsong som Leksand har. Nu är det bäst av 3 som gäller och fan vet om inte Leksand kan gå hela vägen nu. Man har fått Modo ordentligt i gungning, för när Modo vann med 5-0 och 4-0, då trodde man nog att det här skulle gå lättare än vad det sedan har gjort, givetvis undermedvetet, men Leksand har i de 2 senaste matcherna varit som ett helt annat lag. Ett lag som har varit uträknat såå många gånger den här säsongen, men som ändå har rest sig varje gång och som nu är framme vid det här läget och alltså bara är 2 matcher från ett SHL-kontrakt till nästa säsong. Vem hade trott det i november, när vi låg sist i Allsvenskan? Inte jag iaf och jag känner fortfarande att oavsett hur det går nu i de kommande matcherna så är jag så jäkla stolt över det här laget alltså! det är så jävla häftigt rentutsagt! Wow!

Det som gör det extra märkligt är att vi nu har 2-2 i matcher, trots att vi var som en slagpåse i de 2 första matcherna, medan AIK ligger under med 1-3 i matcher mot Karlskrona, ett AIK som har varit betydligt bättre och kunnat utmana KHK på ett helt annat sätt än vad Leksand har kunnat utmana Modo. Ändå står det 1-3 där, 2-2 här. Det är inte storsegrar som räknas i en sådan här serie, det räcker med att göra 2 om man bara släpper in 1 och har vi en Haukeland som spelar såhär, då blir vi svårstoppade även i kommande matcher. Samtidigt tycks Leksand gilla att slå ur underläge, när ingen tror på dem. då levererar man som bäst. Man gjorde det mot Mora, när ingen trodde på dem, och man har gjort det nu i 2 raka matcher mot Modo. Det är också modo som fortfarande har all press på sig. En press som högst troligt har ökat ännu mer nu med tanke på att det nu är så jämnt som det var innan serien drog igång och det stod 0-0 i matcher, med den skillnaden att då var det bäst av 7, nu är det bäst av 3 och det är leksand som har 2 raka segrar. Ett Leksand som fortfarande bara kan spela ut och ha roligt, för med tanke på hur säsongen artade sig till en början, då är allt det här bara en bonus. Så, nu kör vi, hela vägen masar!

#Vadsomänkrävsvigördettillsammans
#Krigare

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0