AIK kviterade matchserien mot Karlskrona

Drygt 7300 åskådare fanns på plats på Hovet under måndagskvällen, när Karlskrona gästade för den 2:a matchen i direktkvalet upp till SHL.

KHK vann ju den 1:a matchen efter en maratonmatch som varade i 5,5 perioder. Man hade alltså 1-0 i matcher med sig in här, men här var det AIK som dominerade fullständigt. Man körde över Karlskrona i den 1:a perioden och hade det inte varit för Honken, som nästan var övermänskligt bra, då hade det utan tvekan kunnat ha stått 4-0 till AIK redan där. Nu stod det istället 0-0, otroligt nog.

I 2:a perioden fortsatte dock AIK att skölja över Karlskrona och skottstatistiken 29-9 efter 2 spelade perioder säger väl det mesta om deras dominans och här kom också målen. Mikael Lindqvist tog hand om en retur från Honken redan efter 45 sekunder och det var 1-0 för AIK. Sedan satte Markus Jonsson 2-0 för AIK och det var inte ett dugg orättvist, snarare i underkant sett till matchbilden. Karlskrona såg nästan lite tagna ut av stundens allvar, för man stod inte alls att känna igen jämfört med den 1:a matchen.

Inte förrän i 3:e perioden vaknade man, när Pelle Hånberg hade vaskat om ordentligt i sina kedjor. Då kom KHK ut som ett nytt lag, hade väldit mycket puck, snurrade på ordentligt i AIK's zon och till slut satt också reduceringen i nät bakom Robin Rahm, som annars hade varit väldigt duktig.

resten av matchen, 8 minuter ungefär, blev en riktig närvpers för AIK-supportrrar. Karlskrona pressade på och plockade målvakten med 02:10 kvar att spela, men fick aldrig det där riktiga trycket och AIK kunde hålla undan, vinna matchen med 2-1 och kvittera matchserien till 1-1, precis som vi hoppas att Leksand också kan göra imorgon, när Modo gästar ett fullsatt Tegera arena. Då gäller det för de blåvita att släppa loss mer och bara köra, för, man har ju allt att vinna. Det spel man visade upp mot Tingsryd x2 och mot Mora vill vi också se imorgon, för då, om man samtidigt lyckas få stopp på Emil Pettersson, Gustav Posler och inte minst Viktor Olofsson, då tror jag att man har en bra chans att ta hem matchen imorgon och precis som AIK kvittera matchserien.

Karlskrona -AIK 1-1 i matcher