AIK har kopplat greppet

För ikväll blev det en ny seger för Gnaget, som därmed har vänt 0-1 i matcher till 2-1 och man har därmed matchboll att kunna avgöra i Tingsryd nu på måndag. I Tingsryd vann dock hemmalaget med 3-0 senast, så det lär inte bli lätt för AIK att ta den matchen.

Matchen idag då?
Ja, det var AIK som tog ledningen efter drygt 7 minuters spel, men Tingsryd kvitterade i den 2:a perioden. Sedan var det en riktig bjudning från Drew Paris som bäddade för matchavgörande 2-1, knappa minuten in i 3:e perioden. Paris mer eller mindre gav bort pucken till Emil Lundberg, dessutom i spel 5 mot 3, så i spel 3 mot 5 kom Lundberg helt ren mot Johannes Jönsson, gjorde inga misstag och satte 2-1 i nät bakom honom. Undrar om Paris drömmer mardrömar om det inatt, för det blev som sagt matchavgörande, även om Tingsryd var ruskigt nära ett kvitteringsmål i slutsekunderna, men skottet gick precis utanför Gustav Lindvalls ena stolpe, AIK kunde reda ut det hela, vann matchen med 2-1 och har just 2-1 i matcher nu inför den 4:e drabbningen lagen emellan nu på måndag.

AIK - Tingsryd 2-1

AIK har 2-1 i matcher.