Rögle skrällvann

När serieledande frölunda kom på besök till Ängelholm var det hemmalaget Rögle som imponerade ordentligt, när Ludvig Rensfeldt gjorde både 1-0 och 2-0 för Ängelholmarna, i samma kryss bakom Lasse Johansson i 1:a perioden. I den 2:a perioden kom dock Frölunda ut som ett nytt lag, åtminstone till en början, för man reducerade efter 4 minuter och kvitterade efter halva perioden. Imponerande nog reste sig dock Rögle igen och Jordan Smootherman såg till att Rögle återigen var i ledning och 3 minuter från paus dunkade Ludvig Rensfeldt in sitt 3:e mål för matchen fram till 4-2 för Rögle. Frölunda reducerade på nytt i 3:e, men närmre än så kom man inte, även om man tryckte på rejält för en kvittering där under några minuter, men Rögle höll emot och kunde istället göra 5-3, varefter Smootherman stängde matchen definitivt med sitt 6-3-mål. Imponerande av Rögle!

Örebro - Brynäs 3-2

Luleå fullständigt körde över Malmö i allt, utom mål. En storspelande Jonas Gunnarsson och spelare som verkligen offrade sig för laget gjorde att Luleå bara hade 1-0 efter 2 spelade perioder, trots 15-0 i skott ett tag där i 2:a perioden och totalt 29-8 efter 2 perioder. Inte illa! Ändå höll Malmö ner siffrorna ordentligt, men till slut fick Luleå ändå in 2-0, men Malmö blåste ändå liv i matchen när man krigade in 2-1 bakom Joel Lassinantti. Luleå vann dock med 3-1, men det var faktiskt så Malmö hade varit värda poäng här.

Färjestad öppnade bra i returmötet efter matchen i Linköping i torsdags, men det var LHC som gjorde mål. Färjestad kviterade dock och efter det stod matchen och vägde, men Robby Earl gav slutligen Färjestad ledningen i spel 5 mot 3, 4 minuter från paus i 2:a perioden. Matchen präglades av avblåsningar och utvisningar och det fortsatte även i 3:e perioden, där Garett roe till slut kunde kvittera för lHC, när det bara återstod 04:24 av matchen och sedan avgjorde Nick Sörensen i sudden för LHC, som alltså fick ge tillbaka lite efter torsdagens match, som Färjestad vann på straffar..

I reprisen av förra vårens SM-final var det inget snack om saken. Skellefteå var bättre på det mesta och man gjorde både 1-0 och 2-0 i den 1:a perioden. 3-0 kom i den 2:a och det var närmre 4-0 än 3-1. Växjö kom ingenstans och deras sylvassa förstaline med Gynge och grabbarna syntes inte alls. 4-0 kom också, innan Alexander Johansson kunde tröstmåla för Växjö.

Karlskrona hade återigen ledningen efter den 1:a perioden. Det har man haft ganska ofta, men sedan tappar man. Det gjorde man här också, men nu kom man tillbaka igen, efter att Modo gjort 1-1, återtog ledningen, men Emil Pettersson, som levererar även i sHL, gjorde sitt 8:e mål för säsongen 5 minuter in i sista perioden, vilket tog matchen till förlängnin, där Jimmy Andersson avgjorde med 1 sekund kvar innan det väntade straffar. Skönt för Karlskrona, som äntligen fick lite medvind.

Örebro följde upp torsdagens 3-0 hemma mot HV med 3-2 mot Brynäs och 3 nya poäng. Tyvärr för deras del vann ju även hV framför dem i tabellen, så man tog inte in på dem. Däremot närmade sig både HV och Örebro Djurgården på 8:e plats. DIF föll ju nämligen mot just HV, trots att Djurården tog ledningen i den matchen efter att Chris Kampoli drällt ordentligt med pucken. Det var 3 viktiga poäng för HV, som nu bara är 3 poäng bakom djurgården och 5 poäng upp till Färjestad på 6:e plats.