Paakkolanvaara avgjorde

När Leksand kom på besök till Umeå för lagets 4:e raka bortamatch fick man en flygande start när Martin Karlsson styrde in 0-1 för Leksand redan efter 3 minuters spel.

Det var en ställning som stod sig enda in i den 2:a perioden, då kvitteringen för Björklöven kom, bara 16 sekunder in i perioden.

Leksand återtog dock ledningen när unge Tom Hedberg gjorde sitt 1:a mål i A-laget och återgav ledningen till Leksand, en ledning som Björklöven dock kvitterade på nytt i den 3:e perioden, varefter matchens riktiga snackis inträffade. Robin Jakobssons open ice-tackling på Kim Karlsson. Jakobsson träffade karlsson rakt i huvudet så att han knockades till isen och fick föras till sjukhus med nackkrage och allt. Det gick dock bra för den gode Kim, men han lär bli borta ett tag, liksom Jakobsson, som nog kan räkna med en avstängning för det där. Han själv menade att det inte var meningen att träffa huvudet, men expertter runtom i vårt avlånga land menar att han hade hunnit avbryta tacklingen eller ändra riktning på den när han såg vad som höll på att hända. Alla är eniga om att det var en ful tackling och Robin själv hade naturligtvis inget ont uppsåt i det hela. Han träffade helt enkelt olyckligt, men givetvis är det tråkigt när sådant händer och en schyst tackling var det inte...

Matchen i sig gick till både förlängning och straffar, där Tommi Paakkolanvaara avgjorde för Leksand, som därmed fick med sig 2 poäng hem från Umeå, precis som förra gången laget var där, då man vann med 1-2 efter straffar. Det innebär också att man på de här 4 bortamatcherna har tagit 8 poäng, vilket är ett ganska bra facit. Återstår att se om det blir ytterligare en trea när man möter Timrå imorgon, sista bortamatchen på den här långa bortaturnén.

Gårdagens samtliga resultat:
Björklöven - Leksand 2-3 str
Pantern - AIK 2-3
Timrå - Asplöven 1-2

3 jämna matcher, samtliga med bortaseger.

Det var 1:a gången den här säsongen som AIK slog Pamtern, Pantern vann ju hemma senast lagen möttes med klara 4-0 och på Hovet vann man på straffar, men här var det alltså AIK som gick segrande ur det hela och det innebär också att man är nya serieledare på sina 81 poäng. Tingsryd har visserligen 1 match mindre spelad, spelas på söndag hemma mot Vita hästen, men just nu är AIK 2 poäng före Tingsryd.

I det bottenmötet tog viktiga Asplöven chhansen att haka på just Timrå som ligger närmst över sträcket. Asplöven är i och med segern här 6 poäng bakom Timrå, men med 2 matcher mindre spelade, så Timrå ska nog inte känna sig allt för säkra där över sträcket faktiskt. Sedan är Björklöven bara 2 ytterligare poäng framför Timrå och sedan Mora och Pantern ytterligare 1 poäng framför. Så i realiteten har Asplöven bara 9 poäng upp till 9:e plats. Det är inte alls någon omöjlighet att fixa på de här återstående 13 matcherna som man har kvar att spela.