Modo på väg ner i källaren?

Frågan är om Modo är på väg rakt ner i samma fälla som Leksand?

Förra säsongen lyckades man kvala sig kvar och vann enkelt i direktkvalet mot Vita hästen, 4-0 i matcher.

Då var det ett Hästen som redan hade övertrunfat allas förväntningar, först och främst hållt sig kvar i Allsvenskan 1:a året där, dessutom gått till slutspelsserien med minsta möjliga marginal och sedan också slutat 2:a i Slutspelsserien.

Klart man var tröttkörda och mer än nöjda efter den säsongen då.

Tur för Modo.
Hade man fått möta exempelvis Malmö i direktkvalet istället för Hästen, ja, då vetitusan var man hade spelat den här säsongen.

Nu klarade man SHL-kontraktet, men likväl är man på väg att gå samma öde tillmötes i år igen.

Nu är 34 omgångar spelade och Modo har i nuläget 11 poäng upp till säker mark för att undvika kval. 11 poäng är 11 poäng, det kan gå snabbt i hockey, men när man tittar på situationen i föreningen så är den nästan lika kaosartad som i Leksand.

ryan Whitney värvades som en bomb strax innan säsongen. Efter bara några matcher meddelade han att karriären var över. Kroppen höll inte.

Juha-Pekka Haataja lämnade i oktober och Kyle Wilson, som väl ändå har varit den import som har levererat bäst i Modo, fick foten i december.

Nu senast fick även Maxim Lapierre sparken. Det är alltså 3 transatlanter och 1 finne som har fått lämna, redan nu och alla kostar pengar för Modo, eftersom att alla har kontrakt över den här säsongen. Kan t.o.m. vara så att någon har kontrakt över nästa säsong.

Ovanpå detta har Larry Huras, som skulle vara den tränare som fick modoskutan på rätt köl igen, också fått lämna, efter bara 1/3 av säsongen, när resultaten uteblev. Trots alla stjärnor lyckades han inte få ihop laget och gruppen så att de drog åt samma håll.

Känns det igen?
Ja, precis så byggde Leksand sina lag under några säsonger där efter att man åkte ur Elitserien 2006. Stjärnor med höga meriter på kontot värvades in, tunga pjäser som var överlägsna på pappret, men som inte kunde dra åt samma håll, som inte hade hjärta för klubben. Spelare som bara kostade pengar, men som inte var berädda att ta skitjobbet för att egentligen förtjäna dem. Istället fick man sparken när man inte levererade, men fortsatte ändå att kosta pengar för klubben, eftersom att man fortfarande hade kontrakt.

Precis så är det i Modo just nu också och ett direktkval kryper allt närmre för varje omgång som går.

Frågan är, klarar man ett kval även i år?

Säg att man får möta Västerås, Bofors, Oskarshamn, Tingsryd eller rentav Leksand i bäst av 7. Klarar man det?

Meritmässiht och spelare för spelare gör man det garanterat, för Modos trupp är överlägset mer namnkunnig än alla klubbar i Allsvenskans trupper är, men jag är ändå tveksam. Meriter är bara en del av helheten. Sedan gäller det att prestera och där har flera klubbar i Allsvenskan en betydligt bättre sammanhållning där alla drar åt samma håll än vad Modo har, i synnerhet Tingsryd, som på pappret inte har någon trupp att komma med, men som ändå leder serien och som bara vinner och vinner ändå.

Så nej, tyvärr alla Modofans, som det ser ut nu är jag inte alls säker på att laget klarar en matchserie i bäst av 7 mot exempelvis Västerås, Tingsryd eller Leksand, det är min känsla i nuläget. Andreas Johansson har en tuff uppgift framför sig där uppe i Övik nu framöver. Han har visserligen fått ihop gruppen bättre än vad Huras fick och Modo är på gång litegrann, men det är låångt kvar och får man möta ett Leksand som har varit nere i den djupaste skiten och som med en trampolineffekt är på väg uppåt igen, eller ett Tingsryd som bara krossar allt i sin väg just nu i ett direktkval i bäst av 7, då vetitusan om Modo är ett SHL-lag nästa säsong...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0