Halsdukens dag

På fel sida om nyåret kan vi konstatera att sista matchen för 2015 var Halsdukens dag i Tegera arena, dit 5324 personer hade letat sig. En av 3 publiksifror den här säsongen som har varit över 5000. Det är premiären mot Timrå och Daladerbyt mot Mora. Premiären vann Leksand med 3-1, derbyt förlorade man med samma siffror.

Här var det inget snack om saken. Tobbe Forsber inledde målskyttet efter 07:53 och Brock montpetit ökade på till 2-0 2 minuter senare. Kanske slappnade man av litegrann redan där, för Sundsvall reducerade bara minuten senare och efter ytterligare 5 minuter satt också kvitteringen i nät bakom tuohimaa.

Hade man hållt 2-2 in i den 2:a perioden hade matchen kanske kunnat utvecklas i en annan riktning, men nu återtog Leksand ledningen 02:22 från paus och sedan ökade Martin Karlsson på till 4-2 bara 49 sekunder in i 2:a perioden. Det blev för tunt för Sundsvall och Markus Olsson, som fick kapitulera 2 gånger till innan den 2:a perioden var slut, när Janos Hari gjorde 5-2 och lexander Ytterell gjorde 6-2. Då hade halva matchen precis gått.

Matchen var så klart redan avgjord, men Montpetit gjorde sitt 2:a mål för kvällen och Tobias Ericsson gjorde sitt 7:e mål för säsongen när man fastställde slutresultatet 8-3. Sundsvall hann alltså också med en reducering, men 8-3 är inget att snacka om. Leksand var flera klasser bättre än Sundssvall den här kvällen och det kändes väldigt skönt att avsluta ett annars svajigt och turbulent år med en klar seger med hela 8-3.

Asplöven - Mora 2-3 SD

Det var mycket folk även uppe i Umeå, 4508 åskådare fanns på plats när Löven var på väg mot 3 poäng, när man vände 1-2 till 3-2 i den 2:a perioden, men AIK kvitterade 9 minuter från slutet och vann skotten klart med 10-19 bara i den 3:e perioden. Totalt vann man skotten med 45-58! Det är inte illa och trots 4 insläpta mål hade alltså Kevin Lindskoug en räddningsprocent på drygt 93%.

Västerås som verkligen har kommit igång nu efter jul åkte här på en rejäl snyting mot Pantern, efter att Pantern i stort sett avgjort under matchens 5 första minuter, då Kalle Östman gjorde 1-0 och Pontus Netterberg gjorde 2-0. Västerås reducerade, men närmre än så kom man inte. Tung förlust för VIK, men 3 grymt viktiga poäng för Pantern i kampen om att hålla sig över det där nedre sträcket. Det gör man än så länge med ganska god marginal. Det är 7 poäng ner till Asplöven under sträcket. Ändå är Asplöven på 13:e plats, Pantern är 9:a. Så det är fortfarande väldigt jämnt där på den undre halvan av tabellen.

Hästen tar också de 3 mycket viktiga poäng när Adam Schmidts 1-0-mål blev matchens enda, trots att Timrå vann skotten med 44-16. Målet kom efter 08:08 av den 1:a perioden och Hästen har nu 9 poäng ner till Pantern under sträcket. 9 poäng kan gå fort, men det är no ändå 9 poäng som känns ganska bra att ha på sin sida.

Asplöven ledde med 2-0 inför den 3:e perioden, men Mora både reducerade och kvitterade innan 60 minuter var spelade och tog sedan också bonuspoängen. Alla poäng är viktiga för Asplöven, men 3 poäng hade ju garanterat suttit bättre än 1 poäng här. I synnerhet som Björklöven över sträcket bara tog 1 poäng de med. Nu tog man allts inte in någonting på dem. Det hade man gjort om man hade vunnit i ordinarie.