Fula tacklingar!

Robin Jakobssons tackling på Kim Karlsson i torsdags var mindre fin, men under gårdagens SHL kom några ännu värre och fulare tacklingar och tilltag. tomi Sallinens armbåge i huvudet på en Malmöspelare var väldigt ful, men Adam Burish i Malmös yxhugg på Markus Sörensen, när den senare kom ffri mot Pontus Sjögren, som vaktade Malmökassen den här dagen, och Chris Kampolis, i HV, hopptackling på Modos Peter Öhberg var nog snäppet värre. Burish yxhugg missade sådan tur var Sörensens huvud, gud vet vad som kunde ha hänt annars, men Peter Öhberg fick föras till sjukhus och mådde inte jättebra efter matchen. En allvarligare hjärnskakning kan nog konstateras där...

Matcherna vann Djurgården med 5-2, efter att man vänt 0-2 till 5-2 i 3:e perioden, och HV fick revansch efter fredagens match lagen emellan, där Modo lite överraskande vann med klara 4-1. Här var det HV som vann med 3-0. Också Mallmö och Djurgården möttes under fredagen, men också då var det Djurgården som stod som segrare, då med 0-3.

Brynäs - Växjö 3-5

Karlskrona stod väl annars för omgångens skräll. Laget hade tagit 14 poäng på 35 matcher innan. Skellefteå hade 77 poäng efter lika många matcher, alltså 63! poängs skillnad mellan lagen. Ändå var det KHK som drog det längsta strået när Julien Brouillette avjorde 35 sekunder in i förlängningen. Grymt imponerande av Karlskrona och det lär ge självförtroendet en rejäl boost inför framtiden, det kan jag lova.

LHC mosade serieledande Frölunda med hela 5-0. Det är också värt att notera och riktigt imponerande. Det var dock bara 1-0 efter 2 spelade perioder, men i den 3:e kom målexplossionen, när Rhett Rakhshani inledde denamma med sitt 2-0 redan efter 17 sekunder. Samme Rakhshani gjorde också 3-0 drygt 4 minuter från slutet och sedan satte han även 4-0 av bara farten i spel 5 mot 3, och Garett Roe fastställde slutresultatet i spel 5 mot 4 strax därefter. Imponerande av LHC!

Växjöspöket fortsätter också att förfölja Brynäs. Växjö har nämligen vunnit 9 av de 10 senaste mötena lagen emellan och här blev det också seger, trots att Brynäs dominerade matchen fullständigt till en början. Man gjorde typ allt rätt, utom mål. Istället var det Växjö som gjorde mål. Brynäs kvitterade dock rättvist några minuter senare, men i 2:a perioden var det återigen Växjö som gjorde mål, både 1-2 och 1-3. Brynäs reducerade 7 minuter från slutet av matchen, men bara 52 sekunder senare var det tvåmålsledning för Växjö igen. Brynäs reducerade diock på nytt, bara 39 sekunder senare, men närmre än så kom man inte och Växjö tog 3 tunga poäng i kampen om de där topp 6-platserna. Man är nu 6:a i tabellen med 60 poäng, samma som 5:an Djurgården och 1 före 7:an Färjestad, som ju föll här mot derbyrivalen Örebro, som inför fullsatta läktare gjorde en stabil insats och där Julius Hudasek motade 30/31 skott. Justin Pogge i Färjestadskassen gjorde inte heller någon dålig insats, men Martin Johanssons och Markus Weinstocks mål räckte för 3 poäng för ÖHK, som nu står på samma poäng som 9:an HV och faktiskt bara har 6 poäng upp till Växjö och Djurårgården över sträcket på 5:e och 6:e plats.