Färjestad hade problem med Karlskrona

Färjestad hade problem med Karlskrona igår. Det var KHK som hade 1-0 efter den 1:a perioden, men återigen tappar man det i 2:a eller 3:e perioden. Här gjorde Färjestad 0-3 i 2:a perioden. KHK reducerade i 3:e och var inte långt från en kvittering, men Färjestad höll undan och kunde till slut avgöra i öppen kasse. Micke Johansson gjorde förövrigt hela 3+1 i matchen!

HV71 - Växjö 3-5

Modo stod för en ordentlig skräll när man tog 3 poäng i Scandinavium, där man tidigare under säsongen förlorade med 7-0 och blev rejält sågade av experterna. Nu gjorde man det ruskigt bra och Noah Welch och Per-Åge Skröder såg till att det var 0-2 efter den 1:a perioden. Oscar Fantenberg reducerade för Frölunda ganska direkt i 2:a perioden, men Modo ökade på till 1-3 i boxplay, men när Modo kort senare drog på sig en utvisning till satt 2-3 i nät bakom Jonatan Bjurö. 06:53 in i 3:e perioden gjorde dock Gustav Posler 2-4 och det blev matchvinnande. Frölunda reducerade på nytt, men närmre än så kom man inte och Modo tog där 3 grymt viktiga poäng. Tyvärr för deras del så vann Malmö, som ligger närmast över sträcket, också, när Eric Himelfarb avgjorde i sudden för Malmös del, efter att julius Hudasek storspelat i 3:e perioden, då Malmö dominerade totalt. Han har varit väldigt ojämn den här säsongen, Hudasek, blandat riktiga toppar med ordentliga dalar.

Skellefteås svit mot Brynäs är också den intakt. Det är drygt 3 år sedan Brynäs slog Skellefteå senast och i och med att Frölunda förlorade så är de båda lagen nu på samma poäng i tabellen, men Frölunda toppar fortfarande, på bättre målskillnad än Skellefteå.

Djurgården avgjorde definitivt i 2:a perioden, efter att man gjort 2 sena mål i 1:a perioden, både 1-2 och 1-3 med mindre än 2 minuter kvar av perioden, och sedan ökade man på till 1-4 och 1-5. Rögle kröp närmre i 3:e perioden, men det var aldrig någon fara på taket för Djurgården, som tog 3 viktiga poäng.

Växjö har seglat upp på 3:e plats i tabellen. Man har jobbat sig uppåt efter en tung start i höstas, där man ju faktiskt låg sist under en kort period. Man har inte haft strålkastarljuset på sig på senaste oc att jobba mer i det tysta, lite som underdogs, tycks passa dem bättre än att ha ljuset på sig, för nu är man som sagt 3:a i tabellen, dock 15 poäng bakom Frölunda och Skellefteå.

Också Luleå och Färjestad klättrade förbi LHC i tabellen i och med att de båda vann och LHC förlorade. Det är tätt där från plats 3-8, där det bara skiljer 4 poäng och Brynäs, som ju nyss var i toppen av tabellen, är nu nere på 7:e plats, flåsandes i nacken av Djurgården. Vinst för BIF och DIF i nästa omgång, samtidigt som exempelvis Luleå och LHC förlorar igen kan kasta om tabellen ordentligt. Så ja, det är viktiga poäng i varje match här nu...