Djurgården nära på att tappa mot karlskrona igen

Djurgården gick fram till säkra och stabila 4-0 mot jumbon Karlskrona, men man har haft svårt mot just KHK tidigare under säsongen. Senast när lagen möttes i Globen hade ju DIF 3-1 med 6 minuter kvar, men Karlskrona både reducerade och kvitterade, + att man sedan tog hem bonuspoängen i sudden/straffar. Den här gången lykades Djurgården hålla undan, men det var inte långt bort, för Karlskrona gjorde både 4-1, 4-2 och 4-3, det sistnämnda med 10 minuter kvar att spela. de sista 10 minutrarna blev med andra ord svettiga för Djurgården, men man höll undan, man klarade det och tog 3 poäng i jakten på att ta en direktplats till kvartsfinalerna, där man bara är 1 poäng bakom både Färjestad och Växjö, växjö på 6:e och Färjestad på 7:e. Sedan är det ytterligare bara 1 poäng upp till LHC, 2 upp till Luleå och 3 upp till Brynäs, detta efter torsdagens nedanstående resultat:

Djurgården - Karlskrona 4-3
Växjö - Malmö 1-5
Linköping - Färjestad 3-4 str
Brynäs - Modo 2-1
Örebro - HV71 3-0
Luleå - Skellefteå 5-2

En riktig stjärnsmäll för Växjö, när Oscar Alsenfelt var tillbaka i kassen för 1:a gången sedan 7 oktober, när han klev av skadad, och det blev som synes vinst direkt och en räddningsprocent på nästan 97% för den gode Alsenfelt. Stabil comeback, minst sagt! Ingenting ska dock tas ifrån Jonas Gunnarsson, som verkligen har bevisat att han är en målvakt som håller på den här nivån nu när han har fått vakta kassen i samtliga matcher sedan dess, med undantag för 40 minuter i någon match, då Mika Norronen stod mellan stolparna. Han var dock en nödlösning och blev inte långvarig i Malmö, men nu är i vilket fall alltså Alsenfelt tillbaka, med besked.

Besked gav också Luleå, som för 1:a gången den här säsongen tvålade dit Skellefteå i Norrlandsderbyt. Tidigare har det blivit 2 Skellefteåsegrar, men här var det inget snack om saken, samtidigt som Janne Sandström blev hisorisk med sina 793 matcher i luleåtröjan. Inte illa! Johan Harju fick dessutom 2 mål, efter en låång måltorka.

Örebro har gått sådär på slutet, men här var det klara besked. Hudasek höll nollan och man vann klart med 3-0. Det var dock inte fullsatt i Behrn arena, som det brukar vara, men som det inte har varit så ofta nu på slutet. det är en grym täckning om man ser det procentuellt, men fullsatt, 5500, var det inte. 5287 var på plats.

Karl Grundström gav Modo ledningen i 2:a perioden, men Brynäs kvitterade och i 3:e perioden blev Nick Johnsons 2-1-mål matchvinnande och Brynäs, som jag nyss skrev var nere på 7:e plats, utanför topp 6, är nu, hastigt och lustigt, 3:a. Det visar på hur enormt tätt det är där. Det skiljer alltså 4 poäng mellan Brynäs på 3:e och Djurgårde på 8:e plats. Snacka om att varje poäng är viktig här...

Slutligen måste vi ju lyfta fram det ringkaos som blev i Linköping. Färjestad gjorde 0-1 efter 10 minuter. Sdan hade man 2 eller 3 mål som videogranskades, men som samtliga dömdes bort. LHC's mål godkändes dock och hemmalaget gick fram till 3-1, men Färjestad lyckades, trots typ 4 bortdömda mål, komma tillbaka till 3-3 och på straffar tog man också hem bonuspoängen när Linus Persson blev matchhjälte.