Asplövenkross

Förra gången Leksand mötte Asplöven vann Haparandalaget med 4-1. Det var efter den matchen Leksand låg sist i Allsvenskan och Sjur Robert Nielsen fick sparken. Sedan dess har man tagit 23 poäng på 12 matcher och senast Asplöven var i Tegera vann Leksand med 6-1.

Storseger skulle det också bli här, under 2016 års 1:a match. Det var Janos Hari som inledde målskyttet när han efter 03:27 gjorde 1-0. Jonas Berglund kvitterade dock för Asplöven 02:28 från paus, men det var ändå Leksand som skulle gå till pausvila i ledning, efter att Jon Knuts gjort 2-1 7 sekunder från paus.

I 2:a ångade man på, precis som mot Sundsvall. Lukas Eriksson gjorde sitt 1:a mål för säsongen när han gjorde 3-1, Martin Karlsson ökade på till 4-1, junioren William Wikman, född 99 om jag inte tar fel, ökade till 5-1 och Martin Grönberg gjorde 6-1, innan Asplöven reducerade, återigen med ett sent mål i powerplay och precis som 1-1-målet var det Jonas Berglund som gjorde det för bortalaget.

Alexander Ytterell fastställde sedan slutresultatet i 3:e perioden, nämligen 7-2. Hela 3:e perioden spelades väl mest av.

15-5 i målskillnad och 6 poäng på 2 matcher är inte illa. Visserligen är det mot Sundsvall och Asplöven, lag 14 och 13 i serien, men ändå. Man putsar till sin dåliga målskillnad och står nu bara på -4 och 53 poäng, vilket gör att man nu är 7:a i serien. Man är med andra ord sakta men säkert på vä upp i tabellen och faktum är att det bara är 7 poäng upp till Oskarshamn på 3:e plats. IKO har dock 1 match mindre spelad, så det kan vara 10 poäng upp om IKO slår Pantern nu ikväll. Åt andra hållet är det bara 3 poäng ner till Björklöven på 9:e plats, så det är inga marginaler neråt direkt och det går verkligen inte att bara se uppåt. 1 förlust så kan man vara nere under sträcket igen.

Tingsryd - Bofors 1-3

Timrå har öppnat året dåligt, 2 förluster på 2 matcher och vips så är man nere på 11:e plats med sina 48 poäng. Björklöven har å andra sidan öppnat med 2 vinster och vips så har man klättrat från 12:e till 9:e plats. Som sagt, det kan gå fort där kring slutspelsseriesträcket. 1 eller 2 vinster/förluster kan göra oerhört mycket i tabellen.

Tingsryd förlorar hemma för 1:a gången sedan i oktober, men det krävdes ett sent avgörande från Victor Berglind, när det bara återstod drygt 3 minuter att spela. tunga poäng för Bofors, men Tingsryd har ju marginalerna, så än så länge är det definitivt ingen fara på taket. Det är 13 poäng ner till Oskarshamn på 3:e plats och det lär man inte tappa i första taget.