Timrå nollade tingsryd

Tingsryd gjorde en riktigt blek match i Timrå igår. Hemmalaget rivstartade matchen och hade 2-0 innan 10 minuter ens var spelade. Sedan vann man skotten med 24-10 i 2:a perioden, dock utan att få utdelning, och så fastställde man slutresultatet 3-0 i 3:e perioden. Starkt och stabilt av Timrå, svat av Tingsryd, som, om AIK vinnee ikväll mot Leksand, kan vara 5 poäng bakom Gnaget. Timrå i sin tur är bara 1 poäng bakom Vita hästen på 8:e plats, men Timrå har 1 match mer spelad än Hästen, som möter Björklöven borta ikväll. Det är nästan en måstematch för Björklöven, som redan nu har 7 poäng upp till Hästen över sträcket och torskar man ikväll, då kan man nog glömma slutspelsserien.

Almtuna - Oskarshamn 3-4 str

Timrå slog alltså Tingsryd med 3-0 och dessförinnan tog man 2 pinnar mot Oskarshamn. Bra trend där för Timrå. IKO däremot har tagit 3 poäng under veckan, 1 mot Timrå där och sedan straffvann man istället mot Almtuna igår. De 3 poängen gör att man behåller avståndet ner till Bofors, som ju slog Västerås med 2-4. Det var Bofors 4:e seger över VIK den här säsongen och läget ser inte ett dugg ljusare ut för Västerås, som väl också nästan måste vinna ikväll, då man har Mora borta. Mora, som här vann med 3-5 i Sundsvall. Ett sundsvall som också förlorade bottenmötet med Asplöven igår, men det var nära att man klarade av att ta poäng, trots att Asplöven gick upp till 3-0. Haparandalaget har en förmåga att spela riktigt bra vissa perioder och sedan falla igenom fullständigt under andra delar av matchen. det är inte första gången vi ser det, men de 3 poängen man iaf tog här gör att det fortfarande finns en teoretisk chans att klättra över sträcket, även om det knappast lär hända. Förlusten mot AIK sider nog fortfarande ordentligt, där matchens enda mål kom i 3:e perioden, trots att Asplöven där gjorde en riktigt bra bortamatch. Poäng blev det inte och det är 9 poäng upp till Björklöven, men då har Löven som sagt 1 match mindre spelad. Med andra ord, vinner man mot Hästen ikväll, då är det nog näst intill avgjort där i botten...