Sundsvall definitivt klart för kvalserien

Vi har varit medvetna om det ett bra tag nu och i praktiken har det varit klart länge nu, men nu är Sundsvall även rent teoretiskt klart för kvalserien senare i vår.

Detta efter att Västerås tog 1:a segern på 10 matcher, Andreas Appelgrens 1:a seger som VIK-tränare, när man slog Sundsvall med 1-3. Det gör att Sundsvall står kvar på 39 poäng. Björklöven är nu återigen närmst över sträcket, med 62 poäng. Det är alltså 23 poäng upp och med 7 matcher kvar att spela för Sundsvalls del, 21 poäng, är saken alltså klar.

Dagens resultat:
Sundsvall - Västerås 1-3
Mora - AIK 6-1

lite uppseendeväckande var det faktiskt att Mora tvålade dit AIK med hela 6-1! Imponerande! Mora är därmed över sträcket på 8:e plats igen, passerar Pantern, men alltjämt skiljer det bara 4 poäng ner till Löven på 12:e plats... Samtidigt ska jag återigen lyfta ett varningens finger för Almtuna och Vita hästen, i synnerhet de senare, som har 2 matcher mer spelade än de flesta andra. Man är just nu 7:a med 69 poäng och kan alltså mycket väl bli indragna i den där sträckstriden. Just nu är man 3 poäng före Mora och 5 före Västerås under sträcket, men som sagt, med 2 matcher mer spelade än båda dessa. Båda 2 kan alltså passera Hästen, rent teoretiskt, så än ska man inte känna sig säkra i Norrköping. Leksand ska föresten inte heller slappna av allt för mycket, för man har 1 match mer spelad än Almtuna, Mora och övriga lag. Almtuna och Bofors kan allrså passera vid lika antal spelade matcher, men just nu är Leksand 4:a med 73 poäng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0