Rögle stora förlorare i bottenstriden

Rögle blev stora förlorare igår när Skellefteå vann 4:e raka mot Ängelholmarna den här säsongen, nu med 1-4. Detta samtidigt som både Malmö, Modo och faktiskt också Karlskrona vann. Därmed är Modo nu 7 poäng bakom Rögle, med 21 poäng kvar att spela om. Tufft, ja, men inte omöljlit.

Frölunda - Örebro 2-0

Frölunda var enda hemmalaget som vann och man gjorde det genom några lyckosamma sekunder i 1:a perioden, där Patrik Carlsson först gjorde 1-0 och unge Kristian Vesalainen 20 sekunder senare satte 2-0 och därmed blev yngsta målskytt i Frölunda någonsin. 2-0 blev också slutresultatet och till saken hör att Frölunda totalt på hela matchen bara sköt 12 skott. Det är inte bra, i synnerhet inte på hemmaplan, men här var man ruggigt effektiva. Frölunda och Skellefteå seglar därmed ifrån LHC och lagen där bakom. Skellefteå leder alltjämt serien 6 poäng före Frölunda och sedan är det 14 poäng ner till LHC. Ett LHC som här fick stryk och som gjorde en ganska blek insats. Växjö fick å andra sidan ordning på lagspelet och ifrågasatte målvakten Cristopher Nilstorp fick hålla nollan. Kan vara viktigt inför framtiden.

I bottenstriden vann som sagt Modo över Luleå, detta genom ett sent avgörande, där Ilari Filppula gjorde sitt 1:a mål i Modo, 01:37 från slutet och där Emil Pettersson sedan satte 1-3 i öppen kasse när Luleå försökte få till en kvittering. Samtidigt rivstartade Malmö igen, precis som man gjorde mot Växjö i torsdags, och hade 0-2 efter den 1:a perioden och ökade sedan på till 0-3 innan Färjestad reducerade i upptakten av den 3:e perioden. Det räckte dock inte hela vägen, även om man var nära. 3-4 nådde man, men Andreas Turesson kunde då stänga matchen med sitt 3-5-mål. Det gör att Malmö fortsatt är 8 poäng före Modo.

Vi ska också notera att Karlskrona tog en riktigt imponerande seger borta mot HV. Fullsatta läktare i Kinnarps arena, men det var KHK som gjorde både 0-1, 0-2 och 0-3 och kontrollerade matchen väldigt bra. HV fick in en reducering mot slutet, när man plockade målvakten, men någon större fara var det aldrig och Karlskrona kunde istället avgöra med 1-4 i öppen kasse strax efteråt. Trots segern är det i stort sätt klart för kval för KHK. Det är 21 poäng upp till Rögle över sträcket och det är 21 poäng kvar att spela om, men med -54 mot -33 ska man inte kunna ta igen det.