Ny sekundförlust för Brynäs

HV gjorde mål och avgjorde med 3 sekunder kvar mot Brynäs i tisdags. Ikväll var det dags igen. Matchen stod länge 0-0, men med 36 sekunder kvar skickade Jack Connolly in pucken på mål, där ludvig rensfeldt vann den och tryckte in 0-1 för Rögle, som därmed är 10 poäng före Modo med 8 matcher kvar att spela. Jag vågar nästan säga att Rögles kontrakt för SHL säsongen 2016/17 är säkrat. Det ska till väldigt mycket om man ska tappa det...

Kvällens samtliga resultat:
Brynäs - Rögle 0-1
Malmö - Växjö 3-1
Modo - Färjestad 4-5 SD
Djurgården - Linköping 2-3 str
Skellefteå - Luleå 2-1

Malmö vann som synes också och det hör sannerligen inte till vanligheterna att man vinner hemma. Man är seriens sämsta hemmalag, men ikväll blev det seger. Man hade 2-0 redan efter den 1:a perioden och ökade på till 3-0 i den 2:a. Växjö reducerade, men kom inte närmre än så. detta, samtidigt som Modo "bara" fick med sig 1 poäng mot Färjestad, vilket var bra med tanke på hur matchen utvecklades och att man tappade 2-1 till 2-4 och sedan hämtade upp det till 4-4 igen, men det räcker ju inte när konkurenterna tar 3 poäng. Därför är malmö nu återigen 8 poäng före Modo och man är därmed ruskigt nära ett nytt kontrakt. 1 seger till så tror jag nog att det är klart...

I Norrlandsderbyt var Martin Lundberg stor segerorganisatör för Skellefteå. Han gav hemmalaget ledningen i den 1:a perioden och satte sedan också matchavgörande 2-1 i den 3:e perioden, efter att Jacob Micflikier gjort 1-1 bara 24 sekunder in i 2:a perioden.