Krigarseger

Det såg till en början ut att bli en tämligen lätt seger för Leksand, när Pantern gästade Tegera arena under torsdagskvällen. Viktor amnér gav Leksand ledningen efter bara dryga minutens spel och Janos Hari ökade på till 2-0 några minuter senare, varefter Pontus Sjögren, som ju har varit skadad länge och som väl egentligen var tänkt som 1 av 2 målvakter i Malmö, men som där har blivit utkonkurerad av Jonas Gunnarsson, som verkligen har tagit chansen i SHL. Sjögren har därför blivit nerskickad i Pantern, drog upp sin gamla skada och fick utgå. In kom istället Victor Andrén, men Johan Porsberger fick hål på honom också, när han gjorde 3-0 för Leksand i inledningen av den 2:a perioden.

Sedan kom raset.

Pontus Netterberg gjorde både 3-1 och 3-2, varpå Björn Karlsson satte 3-3 bakom Tuohimaa.

Leksand skulle ändå gå till pausvila i ledning, efter att Brock Montpetit gjort 4-3 med knappa minuten kvar av mittenakten, men Pantern kom tillbaka på nytt i 3:e perioden, kvitterade och matchen såg ut att gå till förlängning och straffar, men med 1,5 minut kvar att spela grävde Jon Knuts, som också fyllde år igår och dessutom gjorde sin 300:e match i Leksandströjan, fram en puck bakom mål, serverade Tobbe Forsberg, som satte 5-4 rakt upp i nättaket bakom Andrén.

3 poäng till Leksand, trots allt. En riktig krigarseger och Perra har onekligen gjutit någonting i den här gruppen. Här finns numera än jävla krigarvilja, offervilja, man jobbar för varandra och alla drar åt samma håll. Det var ingen bra match detta, att tappa 3-0 till 3-3 är inte alls bra, men man reder ändå ut det och får med sig alla 3 poäng. Det är starkt och det gör att man klättrrar förbi både Alnmtuna och Vita hästen i tabellen och att man nu är 5:a i densamma. Tror nästan det är den högsta placering man har haft den här säsongen. Inte ens efter 1:a omgången, när man slog Timrå med 3-2 och stod på 3 poäng tror jag man låg så högt upp, så det går onekligen åt rätt håll.

Timrå - Almtuna 1-0

Som vi ser så förlorade Almtuna mot Timrå, Bofors mot Björklöven och Vita hästen lite överraskande mot Sundsvall, alla 3 lagen nära Leksand i tabellen.

Publiken i Sundsvall svek ordentligt, bara 476 åskådare fanns på plats, men de fick se en snygg vändning från hemmalaget, för Hästen hade 1-2, men i 3:e perioden gjorde först Robin Söderqvist sitt 1:a mål för säsongen och sedan satte Tommy Enström 3-2 för Sundsvall med 18:04 på klockan.

Det var många sena mål. Lekssand avgjorde med 18:29 på klockan, Sundsvall satte segermålet med 18:04 på klockan och så vände Björklöven dessutom 1-2 till 3-2 på matchens 3 sista minuter. Först gjorde Brock Trotter 2-2 med 17:10 på klockan och så kom avgörandet 18 sekunder senare. Pär Edblom gjorde det målet och såg därmed till att Björklöven hakar på i kampen om sista slutspelsserieplatsen. Man passerar t.o.m. Pantern, som nu är 12:a igen, men det är 13 poäng ner till Asplöven, så än så länge är det ganska lugnt för Panterns del. Trots att man är 12:a kan man nog med fördel blicka upåt i tabellen. för till Mora, som nu är 8:a, är det bara 3 poäng. Det är alltså 5 lag inom 3 poäng där, Mora, Timrå, Västerås, Björklöven och Pantern. Alla har chansen att nå slutspelsserien. Det blir ett galet race här mot slutet och den här serien, som sades vara svalare än svalast inför den här säsongen får ändå lite spänning i sig, trots allt.

Asplöven stod förövrigt för kvällens ras. Man var inte alls med från start och jag har sällan sett något liknande på den här nivån. oskarshamn hade, läs noga nu, 0-3 efter knappt 5 minuters spel! Då fick Samuel Ward nog och ronan Quimener klev in mellan stolparna. De där första minuterna blev dock avgörande, för Asplöven kom sedan aldrig ikapp. Man reducerade 2 gånger, precis som mot Tingsryd senast, men Oskarshamn gjorde sedan 2-5 och det var egentligen aldrig någon fara på taket. Säker seger för IKO.

I Mora var det vidöppet i den 1:a perioden. Lagen bytte chanser med varandra och det var riktig Hawaiihockey över hela banan och det var Tingsryd som skapade mest, men det var Mora som gjorde mål och i det stora hela var Tingsryd aldrig riktigt nära i den här matchen. Mora hade 3-1 och reduceringen fram till 3-2 kom med bara sekunder kvar att spela, så det var ingen fara på taket för Moras del, som därmed tog säsongens 1:a seger mot Tingsryd och inte minst tog 3 blytunga poäng i kampen om den där sista slutspelsserieplatsen, vilken timrå hade innan gårdagens matcher. Timrå, som spelade i onsdags och som då vann med 1-0, efter att Jonathan Dahlen avgjort med matchens enda mål, 11:24 in i 3:e perioden.