Krigarseger i Oskarshamn1!

Leksand tog en ny krigarseger igår, när man för 1:a gången den här säsongen slog Oskarshamn. Tidigare har IKO vunnit med 1-3, 2-1 och hela 1-6. Leksand hade alltså bara gjort 3 mål på lika många matcher, men igår såg Anton Karlsson, Lukas Eriksson och Brock Montpetit till att man hade 0-3 efter 2 spelade perioder. Sedan fick Frans Tuohimaa kliva fram ordentligt i 3:e perioden, där han var en direkt orsak till att Leksand klarade av Oskarshamns press, när man fullständigt bombarderade Leksandskassen med skott. man vann skotten med 17-3 bara i den 3:e perioden, men Tuohimaa släppte bara 2 puckar förbi sig och Leksand kunde därmed vinna matchen med 3-2.

En riktig krigarseger som sagt och de 3 poängen innebär att man nu bara är 4 poäng från BIK och IKO på 3:e och 4:e plats. Båda dessa står kvar på 72 poäng och Leksand klättrar upp på 68, men man är fortfarande 7:a i tabellen, på samma poäng som 6:an Almtuna och 1 poäng bakom 5:an Vita hästen. Man har dock skapat sig en liten lucka ner till lagen under sträcket, dit det nu är 8 poäng, skönt!

Gårdagens samtliga resultat:
Oskarshamn - Leksand 2-3
Västerås - Almtuna 2-6
Pantern - Björklöven 4-3 str
Vita hästen - Mora 2-1 str
Tingsryd - Asplöven 4-2
Bofors - Timrå 1-3

De här ressultaten gör att det tightas till ännu mer kring sträcket runt 8:e platsen. Västerås åkte på sin 9:e raka förlust och Appelgren har fortfarande inte vunnit som tränare i VIK. Snacka om utebliven effekt såhär långt och VIK är på väg rakt ner i skiten. man är fortfarande över sträcket med sina 61 poäng, men nu är det nära att man halkar utanför, för Timrås 3 poäng gör att man går upp på 60 poäng. Björklövens poäng borta mot Pantern gör att man går upp på 60 poäng och Moras poäng mot Hästen gör att man också är uppe på 60 poäng. det är alltså 3 lag som jagar bakom VIK, alla 3 på 60 poän, bara 1 poäng bakom Västerås...

Faktum är att om Mora hade vunnit straffläggningen mot Hästen, då hade man varit över sträcket, med bättre målskillnad än Västerås, men Hästen drog det längsta strået där. Samma sak med Björklöven, som dock ska vara nöjda med den poäng man fick med sig, för oj vad Pantern dominerade i slutet av matchen och med bara sekunder kvar bjöds Kim johansson på ett jätteläge, helt ren framför Adam rejdeborn i Lövenkassen, men han lyckades rädda den pucken. Pantern vann dock straffläggningen med 2-0 och man är i högsta grad med i racet om topp 8...

Tingsryd vann igen. Man hade 4-0 inför sista perioden, då Asplöven reducerade 2 gånger, men närmre än så kom man inte och Tingsryd to ytterligare 3 poäng.

AIK spelar sin match hemma mot Sundsvall nu ikväll och allt annat än 3 poäng där är en skräll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0