Jensa hyllades inför storpublik!

Säsongens klart bästa publiksiffra noterades under lördagen, 7413 åskådare, nära på fullsatt alltså, då en av de största skulle hyllas innan matchen. Han som grät i TV när avancemanget blev klart 2013, han som har krigat för skölden i 11 år, som gjort allt för Leksands IF och som för många är synonymt med just Leksands IF. #32, Jensa Bergenström!

Han fick se bilder på sig själv och fick hälsningar från gamla lagkamrater, samtidit som publiken, anförda av Superstars, skanderade "jensa bergenström, Jensa Bergenström, Jensa bergenström, Jensa Jensa Bergenström" under flera minuter och det va inte bara bergenström själv som var rörd av stunden. Ett väldigt känslosamt och speciellt ögonblick och jag blir förvånad om hans #32 inte hissas i taket i arenan så småningom.

Matchen då?
Ja, det var Tingsryd som hade lite mer puckinnehav i den 1:a perioden, men Leksand skapade vassare chanser. Den bästa hade kanske Paakkolanvaara, som fick stå helt ren i slottet framför Victor Ragnevall, men inget mål där och inget mål alls i den 1:a perioden, men den månghövdade publiken fick se en bra och underhållande match, helt klart. Värre var att Viktor Amnér utgick med en befarad knäskada. Aj, aj, aj, säger jag då, det vore ett ruskigt stort avbräck för de blåvita, så vi får hoppas att det inte är så allvarligt...

I 2:a perioden fortsatte Tingsryd att ha mest puck och skapade nu också flest målchanser, men domaren blev det huvudsakliga samtalsämnet från perioden, tyvärr. Först missade han en solklar tripping på en leksing i mittzon, sedan åkte Paakkolanvaara ut 2+10 för checking to the head. Paakkolanvaara själv fattade ingenting, skakade mest på huvudet åt domaren, publiken fattade ingenting och på reprisbilderna såg man också att det mest bara var axel mot axel, inget fult alls i det. Domaren stod dock fast vid sitt beslut, men Jonas Frögren var synbart irriterad efter domslutet och när slutsignalen gick bara minuten senare stod han och matade slag på en Tingsrydsspelare, som bara stod och tog emot. Dumt och fult gjort av Frögren, men vad som var uppseendeväckande var att domaren stod bara nåra meter ifrån, såg allting, men gjorde ingenting. Snacka om att tappa matchen och han kanske någonstans insåg att han dömde fel när det gällde Paakkolanvaara, men sådär kan man inte göra, varken från Frögrens eller domarens håll...

Leksand klarade av boxplayet i inledningen av 3:e perioden och domaren fortsatte sedan att kompencera, visserligen för Leksands fördel, men det ska ju inte vara så. Man fick ett powerplay och där satt pucken i stolpen bakom Ragnevall. Ruskigt nära 1-0 för Leksand alltså, men inget mål varken där eller när Tingsryd prickade ribban några minuter senare och det var fortsatt 0-0, i en match där nästa mål skulle bli allt mer avgörande...

...För tiden rullade på och mindre än halva 3:e perioden återstod. Montpetit hade ett bra läge och han tacklades även in i sargen utan åtgärd, det var mycket känslor och domaren hade väl som sagt tappat matchen lite halvt...

Rent spelmässigt var det Leksand som hade tagit över initiativet litegrann här i 3:e perioden, man skapade fler och bättre chanser än vad Tingsryd gjorde, men närmst mål var ändå bortalaget, som kom 2 mot 0 ner mot Haukeland, men skottet gick tätt utanför hans ena stolpe och det var fortsatt 0-0 när det bara återstod 5 minuter att spela.

Nästa mål skulle bli viktigt sa jag... och det var Leksand som fick det. Alexander Ytterell satte 1-0 i nät bakom Ragnevall när det bara återstod 01:51 att spela. Sena avgöranden har ju varit lite av Leksands grej, men den här gången höll man inte undan, för bara 10 sekunder senare satt 1-1 i nät bakom Haukeland. Snacka om målexplossion och matchen såg på nytt ut att gå till förlängning och så blev det också, även om Tingsryd var väldigt nära att avgöra precis i slutet, efter att Ytterell tappat pucken till Alexander Ruuttu.

Leksand hade inte vunnit någon förlängning hittills under den här säsongen. tingsryd hade vunnit 3 och förlorat 1. Leksand hade förlorat 2. Det talade alltså ganska klart för tingsryd.

Det fräjdiga spelet fortsatte även i förlängningen, Anton Karlsson fick ett jätteläge, men vräktes omkull precis innan han skulle skjuta, utan åtgärd. Niklas Johansson fick ett jäteläge, men skottet gick tätt utanför Haukelands stolpe. Pucken tog i baken på en leksing, vilket friställde en Tingsrydsspelare, men inget mål där heller. ja. ni ser, det var öppet, fräjdigt, chansrikt och underhållande. En riktigt bra match, men mål blev det inte och straffar skulle få skilja lagen åt.

Leksand hade bara vunnit 2 straffläggningar, förlorat 5. tingsryd hade vunnit 4 och förlorat 2, så det talade också för Tingsryd.

Tingsryd missade sin 1:a straff, Porsberger satte Leksands 1:a. tingsryd missade även sin 2:a och om Paakkolanvaara hade satt Leksands 2:a hade man vunnit, men han missade och istället tog Tingsryd sista chansen och satte sin 3:e straff, men då klev Janos Hari fram och satte också Leksands 3:e straff och det blev därmed 2 poäng för Leksand och 1 till Tingsryd.

En mycket härlig seger och 2 poäng som kan bli grymt viktiga i slutänden. Publiken fick verkligen valuta för pengarna, en väldigt bra match, som slutade lyckligt. Viktigt också för Leksand att få vinna över tingsryd, för det hade man inte gjort innan dagens match.

Dagens samtliga resultat:
Leksand - Tingsryd 2-1 str
Asplöven - Vita hästen 5-3
Timrå - Pantern 1-2
Björklöven - Oskarshamn 3-4 str
Almtuna - Bofors 4-2

Asplöven öppnade ju katastrofalt dåligt senast mot Oskarshamn, då det stod 0-3 efter knappt 5 minuters spel. Måste varit en av de sämsta starter av en match som jag har sett, men här var man med bättre och tog ledningen i den 1:a perioden, men Hästen kvitterade. asplöven gav Norrköpungslaget dock en rejäl match och återtog ledningen i upptakten av den 2:a perioden. Hästen kvitterade igen, men 31 sekunder senare hade asplöven återigen återtagit ledningen och höll sedan ut hela matchen, även om Hästen lyckades reducera på nytt när man plockade Axel Brage, men sedan satt 5-3 i öppen kasse ändå. Det var Hästens 2:a raka förlust mot bottenlag. Först förlorade man med 3-2 mot Sundsvall i torsdags och nu 5-3 mot Asplöven. Inte bra i kampen om att placera sig så bra som möjligt inför Slutspelsserien, som ju dock inte är 100% klar heller, så lite får man nog passa sig, så man inte blir indragwn i den där striden kring 8:e platsen...

I Timrå stod Johan matsson för en ordentlig tavla när Pantern gjorde 0-1. En puck som han bara skulle stöta ut eller plocka i plocken, om den hade kommit i den höjden, men det gjorde den inte. Ändå försökte han plocka den i plocken, men lyckades inte oc den gled in mellan benen på honom och in i mål. Timrå var kanske bättre, men pantern krigade verkligen, ville verkligen ha de där 3 poängen och man gjorde också 0-2 i den 2:a perioden och det såg ganska kontrollerat ut, för Emil Jidskog i Panternkassen gjorde det riktigt bra och höll nollan, tills det bara återstod några minuter. då lyckades hemmalaget till slut få hål på honom och man plockade Matsson för att försöka få till en kvittering, men Pantern höll undan och tog 3 blytunga poäng, 3 poäng som nog definitivt gör att kontraktet till nästa säsong är säkrat. Nu vann visserligen Asplöven också, men eftersom att Pantern vann så tar Asplöven ändå inte in något på Skånelaget, som dessutom klättrar från 12:e till 8:e plats. Björklöven var på väg mot en säker seger, för man hade 2-0, men Oskarshamn hämtade upp till 2-2. Löven ville dock mer och tog ännu en gång ledningen, men med 50 sekunder kvar kvitterade IKO på nytt. Hade man inte gjort det, då hade Björklövn varit över det där sträcket för 1:a gången på väldigt länge. Nu är Pantern 8:a, på samma poäng som både mora och Timrå. Löven är 1 poäng bakom och Västerås är hastigt och lustigt nere på 12:e plats med sina 61 poäng. Ja, det är ju inga marginaler att tala om, men det måste nog hända något ganska snart i Västerås om den där 8:e platsen inte ska vara körd...

Almtuna vände slutligen 0-2 till 4-2. Starkt, riktigt starkt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0