En match som innehöll det mesta

När Karlskrona tog emot Djurgården var det i en match som hade det mesta. Karlskrona öppnade starkt även i den här matchen och gjorde 1-0 redan efter 2 minuters spel. En riktig smakstart med andra ord. Glädjen blev dock kortvarig den här gången, för innan den 1:a perioden var slut hade Djurgården både kvitterat och gjort 1-2. man ökade sedan på till 1-3 och om det hade varit för någon månad sedan, då hade man seglat ifrån där, men nu reste sig KHK. Mattias Guter satte ännu ett straffslag under ordinarie tid och bara sekunder senare satt också 3-3 i nät bakom Mantas Armalis. Välförtjänt, definitivt, då Karlskrona var mycket bättre än Djurgården i den 2:a perioden, men strax efter Karlskronas kvittering var ändå 3-4 nära, när Djurgården och Markus Sörensen fick chansen 2 gånger om, men Linus Fernström hade målramen på sin sida den här gången och istället kunde Karlskrona efter 59 sekunder i 3:e perioden göra 4-3 och man hade alltså vänt tillbaka matchen igen. Därefter utbröt ett brandlarm i arenan, vilket gjorde att den fick utrymmas och matchen blev ordentligt försenad. Efter förseningen kvitterade Djurgården ganska omgående, men Karlskrona har verkligen hittat rätt här på slutet, för här reste man sig igen och Filip Kruseman gjorde 5-4, drygt 9 minuter från slutet. Det var dock inte slut där, för med 3 minuter kvar att spela plockade Djurgården målvakten och visst satt 5-5 i nät bakom Fernström och sedan kunde Linus Hultström avgöra för Djurgårdens del dryga minuten in i förlängningen, när Karlskrona spelade boxplay och de 3 utespelarna till slut inte orkade stå emot Djurgårdens massiva tryck, men poäng blev det för KHK's del ändå och man fortsätter därmed att ta in på lagen framför. Nu är det bara 8 poäng upp till Modo och 16 upp till Malmö närmst över sträcket.

Luleå - Linköping 2-0

I Övik var det Brynäs som tog en tidig ledning. redan efter dryga minutens spel satt 0-1 i nät bakom Jonatan Bjurö i Modokassen, men hemmalaget kvitterade genom Viktor Olofsson 3 minuter från paus. Brynäs återtog dock ledningen tidigt i den 2:a perioden och sedan seglade man ifrån Modo, som Djurgården inte lyckades göra, och inför den 3:e perioden ledde man med klara 4-1. Modo lyckades dock reducera 2 gånger om i den 3:e perioden, men närmre än så kom man inte och Brynäs kunde istället göra 3-5 i öppen kasse.

Örebro tog en tidig ledning i den 2:a perioden i Malmö, ett skott som knappt ens var en målchans, men det blev ändå mål. Sedan tryckte Malmö på ordentligt i den 3:e perioden för en reducering, men Örebro och julius Hudasek var tätt bakåt och istället kunde Örebro avgöra matchen med 0-2, varefter Malmö reducerade, men där Örebro kunde göra 1-3 i öppen kasse och definitivt stänga matchen. De båda målen Örebro gjorde i 3:e perioden gjorde man på periodens enda skott, för malmö vann där skotten med 11-2. 100% utdelning under en period är inte illa från Örebros sida.

Skellefteå vände 0-1 till 4-2 i den 2:a perioden och vann alltså densamma med 4-1. Starkt och det räckte för att ta 3 poäng.