Dramatiken lever in i det sista

Västerås vann senast mot Oskarshamn med hela 7-1, en riktig scenförändring jämnt mot de tidiare matcherna, där 5-2-förlusten mot Asplöven kanske var droppen som fick bägaren att rinna över, för mot IKO var det ett helt annat VIK och gårdagens match i tegera arena blev tyvärr en ny fullträff för Gurkorna, som därmed fortfarande har chansen på en topp 8-plats inför sista omgången.

Det var mycket folk på plats i arenan, 2:a gången den här säsongen som det var över 7000 åskådare, och matchen inleddes ganska trevande, båda lagen kände på varandra, men det var Västerås som var det lite hetare laget och man gjorde också 0-1 och sedan också 0-2 15 sekunder från periodvila.

Leksand har ju blandat och gett här på slutet, man har sällan gjort en hel riktigt bra match och hoppet fanns om att det här skulle ha varit en sådan där mindre bra period och att man sedan skulle stäppa upp ordentligt inför 2:a, men det blev precis tvärtom. Västerås fickmatchen precis dit de ville, de spelade tufft och agressivt, försökte att få Leksands frustration att rinna över, för frustrerat, det var det verkligen. Det var ingenting som egentligen kuggade i för hemmalaget. Det var slarviga passningar, missförstånd mellan både backarna och Tuohimaa i mål, man mer eller mindre gav bort pukarna till Västeråsspelarna och frustrationen syntes alltmer, inte minst när Västerås både gjorde 1-3 och 1-4, efter att Robin Jakobsson hade lyckats reducera för de blåvita, varefter man fick in dödsstöten knappt 2 minuter från paus, då man smällde in 1-5 och med 28 sekunder kvar av perioden också 1-6.

Totalt mörker och det kändes lite som att vara tillbaka i oktober. En riktigt, riktigt dålig match, som Västerås givetvis vann. Slutresultatet skrevs till 2-6, Leksands reducering av Alexaner Ytterell.

Nej, det hr var inget att minnas. Var det något som var positivt över huvud taget så var det att Henrik Haukeland kom in i 3:e perioden, räddade ett straffslag från Västerås och höll nolan. Annars var det inte mycket att glädjas åt den här kvällen, tyvärr...

Kvällens samtliga resultat:
Leksand - Västerås 2-6
Pantern - Vita hästen 0-2
Oskarshamn - Tingsryd 3-1
Bofors - AIK 3-2 SD
Almtuna - Sundsvall 3-2 SD
Timrå -Mora 3-2
Björklöven - Asplöven 3-4 SD

Racet kring den sista, eller ja, de 2 sista, slutspelsserieplatserna lever vidare in i det sista.

Västerås såg länge ut att trots allt kliva upp på 8:e plats, trots att man varit så djupt och långt ner i skiten, men Timrå gjorde vad man var tvungna att göra i 3:e perioden och vände underläge 1-2 till seger med 3-2, segermålet med 4 minuter kvar att spela. Jens Westin var det som gjorde det. Det målet och det resultatet gör att Timrå kliver upp på 75 poäng, samma som 7:an Mora, som då alltså också är indraget i det där inför sista omgången. Mora har +6 i målvkillnad, Timrå -1 och där bakom jagar Västerås med 73 poäng och -2 i målskillnad och så Vita hästen, som också grep sista halmstrået och till slut kunde gå segrande ur den så avgörande viktiga kampen med Pantern igår, efter att man gjort det avgörande målet bara 56 sekunder in i 3:e perioden. Det gör att Pantern till slut är bortspelat från det här med sina 70 poäng, men de ska ändå ha en stor eloge, för att de skulle vara med såhär bra, såhär länge, det hade jag aldrig kunnat tro. Nej, ja hade snarare gissat att man skulle få kriga för sin fortsatta existens i Allsvenskan, men kontraktet är säkrat och det kommer bli Allsvensk hockey i Malmö även nästa år.

I sista omgången möter Timrå Asplöven borta, Mora har Almtuna hemma, Västerås har Tingsryd hemma och Hästen tar emot Oskarshamn.
Spontant känns det som att Mora och Timrå kommer fixa det där, men Västerås har genomgått en total förvandling nu under de senaste 2 matcherna,där man har 13-2 i målskillnad och likt Leksand har man varit nere och vänt i skiten och är kanske på väg uppåt igen. Frågan är dock om det är för sent? Kan man ta någon av de där sista slutspelsserieplatserna? Chansen finns givetvis, men då måste man slå tingsryd, samtidigt som antingen Mora eller Timrå förlorar. Isf kommer man att göra samma sak som Malmö jorde förra året, rädda säsongen i absolut sista omgången. Malmö passerade ju då Björklöven i sista omgången av sluspelsserien, blev 3:a, fick möta Leksand och gick hela vägen. Kan VIK göra samma sak? Nja, att det ska räcka hela vägen känns tveksamt, men ta en plats i slutspelsserien, absolut, med den form man har visat under de senaste 2 matcherna så, varför inte? Är det något av de här jagande lagen jag inte vill ha i slutspelsserien så är det dock Västerås. Inte med den formkurva man tycks ha nu. Når man väl dit, då blir man livsfarliga. Så jag hoppas att Mora och Timrå gör vad man ska, om inte annat att Tingsryd gör vad man ska imorgon...

Björklöven står också på 72 poäng, precis som Vita hästen, och kan teoretiskt också gå förbi Mora och Timrå, men Löven har -13 i målskillnad. det är för dåligt och man är därför borta från det här, trots att man skaffade sig ett så fint utgångsläge efter vinsten över Mora med 0-3 i onsdags. Här var man t.o.m. över sträcket ett tag, när man hade både 1-0 och 2-1, samtidigt som Timrå låg under, men till slut var det ändå Asplöven av alla lag som sänkte Björklöven när Tuomas Salmela avgjorde 01:19 in i förlängningen. Givetvis hade Björklöven velat ta med sig alla 3 poäng härifrån, för då hade man fortfarande bara varit 1 poäng bakom både Mora och Timrå, men hade man tagit bonuspoängen hade man ändå varit 2 poäng bakom och då hade man kunnat gå förbi på poäng, men i och med Asplövens segermål och att Timrå vände i sista perioden kan man inte göra det och säsongen är därmed över för Björklöven efter morgondagens match mot leksand. Lite snöpligt ändå kan jag känna, när man som sagt hade ett så fint utgångsläge inför den här omgången, men, det gäller att gå hela vägen och ta chansen. Det gjorde man inte här...

I övrigt är Oskarshamn klara som 3:a i tabellen och AIK är klara seriesegrare, eftersom att Tingsryd förlorade. AIK dominerade stort i Karlskoga, men det var ändå hemmalaget som gjorde mål. AIK kom dock tillbaka oc tog matchen till förlängning, där Bik ändå kunde dra det längsta strået.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0