Allt avgörs på lördag...

Då spelas nämligen sista omgången av Allettan och efter omgång 13 har vi exakt samma läge som efter omgång 12 i Allettan södra. Västervik är 2 poäng före Södertälje. Detta efter att SSK nollat Huddinge med 3-0 inför storpublik, kanske bästa någonsin i Hockeyettan, 5176 åskådare, och Västervik gjort samma sak och nollat Kallinge på bortais med 0-2.

Detta innebär alltså att om Västervik tar poäng mot Huddinge hemma på lördag, då är man klara för kvalserien. Man har nämligen betydligt bättre målskillnad än vad Södertälje har, +22 mot +14, så SSK lär inte gå förbi på målskillnad om inget drastiskt händer.

Med andra ord får Södertälje göra vad man ska på Gåttland, samtidigt som man får sätta sitt hoppp till att Huddinge tar poäng av Västervik, ett Huddinge som Södertälje spelade bort från direktplatsen till kvalserien genom att vinna här i omgång 13 med 3-0. Det lutar alltså starkt åt att Västervik går direkt till kvalserien och att Södertälje får ta sig igenom playoffsystemet i Hockeyettan för att nå dit...

Längre ner i serien passerade Visby Kallinge i och med 9-1 mot Vimmerby och man är därför just nu i playoff. Man är 2 poäng före Kallinge, men Kallinge möter Hudiksvall i sista omgången, visby Södertälje, så jag tror ändå att Kallinge reder ut det där.

I Allettan norra hade borlänge chansen att säkra kvalserieplatsen i omgång 13, men då föll man mot Mariestad med 3-4, samtidigt som Tranås tog chansen, när man slog Kumla med 5-4. Det innebär att Borlänge är 3 poäng före Tranås och att Tranås kan gå förbi på bättre målskillnad. Borlänge har just nu +12, Tranås +8.

I sista omgången möter Tranås just Mariestad borta och Borlänge gästar Kumla. Kumla måste alltså slå Borlänge och Tranås måste slå Mariestad under ordinarie matchtid och båda segrarna måste vara med jämnvikt på 2 mål, alltså måste tranås vinna med minst 2 mål, Borlänge minst förlora med 2 mål.

Ja, ni ser, chansen är liten, men den finns och ingenting är avgjort förrän matcherna är färdigspelade på lördag. Jag tror dock Borlänge reder ut det där, för Kumla är avsågade i botten, kan bli 7:a som bäst, men Mariestad är bara 1 poäng bakom Piteå och den där 5:e platsen är man nog bra sugna på att ta. Piteå möter Kiruna hemma på lördag och om Piteå skulle missa playoff, då vore det en ganska stor skräll. Man har ju under flera år varit ett topplag i Hockeyettan och varit i kvalserien flera gånger, utan att lyckas ta det där slutgiltiga steget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0