Oskarshamn har fått igång målskyttet

Oskarshamn ha fått igång målskyttet ordentlit nu under de 2 senaste matcherna. Man har gjort 12 mål på 2 matcher och tagit 5/6 poäng. Det såg även ut att gå mot 3 poäng på Hovet mot AIK i söndags, men AIK hämtade in 2-5 till 5-5 i 3:e perioden. Extrapoängen to dock IKO hand om när Manuel Ågren avgjorde för Oskarshamn. Skotten vann dock AIK med 48-30, men Wictor Ragnewall var riktigt bra i mål, även om han fick släppa 5 puckar förbi sig. Han fortsatte att spela bra när Björklöven sedan gästade Be-Ge hockey center och IKO vann med 6-3. Det var dock jämnt i 2 perioder, då det stod 3-2. Först i 3:e perioden drog IKO ifrån och tog 3 nya, enormt viktiga poäng, vilka gör att man nu parkerar på 7:e plats med sina 39 poäng. Man har visserligen en match mer spelad än AIK och de andra jagande lagen under sträcket, men AIK är 5 poäng bakom, så även om de skulle vinna sin restmatch, som de spelar nu ikväll mot Västervik hemma på Hovet, så är man ändå före. Så det var en minst sagt viktig seger för IKO där hemma mot Löven och inte minst de 2 poängen man fick med sig från hovet.

Resultaten de senaste dagarna:
AIK - Oskarshamn 5-6 SD
Oskarshamn - Björklöven 6-3
Västerås - Modo 3-1

Västerås tog grymt viktiga poäng när man slog Modo hemma med 3-1. Lukas Zetterberg gav hemmalaget ledningen tidigt i 1:a perioden, Christian Jakobsson kvitterade för Modo i 2:a perioden, men Eddie Davidsson återgav ledningen till hemmalaget och så avgjorde Fredrik Johansson med 3-1 några minuter senare. Modo försökte jaga ikapp i 3:e perioden, men Västerås och Markus Dalbom höll emot och motade alla 14 skott. Västeråsvinsten gör att man nu bara är 2 poäng bakom Modo, som alltså fortsatt har det jobbigt och ligger väldigt nära det där nedre kvalsträcket...