Leksand skrällde mot Frölunda!

Sista hemmamatchen innan jul för Leksands del spelades nu under torsdagskvällen och man fick en kanonstart av matchen, minst sagt, när Isak Skedung gjorde 1-0 redan efter 17 sekunder! Måste vara snabbaste målet såhär långt den här säsongen för Leksands del.

2-0 var sedan också nära, för man fortsatte att trampa på och skapa några riktigt bra chanser och man hade också marginalerna med sig när frölunda tryckte in en kvittering, efter en tilltrasslad situation framför Henrik Haukeland, som såg lite darrig ut, men målet dömdes bort p.g.a. spelare i målgården och det var 1-0 efter den 1:a perioden.

Sedan upprepades historien. I 1:a perioden tog det 17 sekunder. I 2:a perioden gick det ännu snabbare. då tog det bara 12 sekunder innan Erik Castonguay tryckte dit 2-0 bakom Johan Gustafsson.

På något sätt lyckades Leksand ineffektivisera Frölunda, som ändå fick ett powerplay när Martin karlsson åkte ut för en hooking efter drygt 7 minuter. Leksand spelade dock ett strålande boxplay, klarade av det och direkt från utvisningsbåset kom han, den gode Martin Karlsson, och gjorde 3-0 direkt efteråt!

Det var ett Leksand som snurrade på, skapade lägen, spelade riktigt bra och orättvist sett till hela matchen skulle jag nog faktiskt inte ens säga att det var. Snarare tvärtom. Hittills hade Leksand varit det bättre laget, helt klart, och Frölunda hade också bytt målvakt, ut med Gustafsson, in med Dan Bakala, som ju höll nollan i 2 raka matcher mot Luleå i helgen som var.

Leksand inledde sedan 3:e perioden i powerplay, men det gav inget. Tobbe Forsberg kom dock fri efter avslutat PP, drog ner Bakala och skulle bara lägga in den i mål, men missade. så nära var det 4-0. Sebastian Björnstad, som nu har tagit plats i laget igen, hade också en jättechans kort senare och 4-0 kändes närmre än 3-1.

Då började Frölunda trampa på gasen ordentligt och Haukeland hade väldigt tur vid ett par tillfällen. Han var helt borta och pucken studsade som en flipperkula framför honom, men inte in i mål, sådan tur var. Han hade också spelat upp sig betydligt jämfört med i 1:a perioden, den gode Henrik, och stod emot gjorde han också.

Halva perioden hade gått och det var fortfarande 3-0 för Leksand, trots ett gigantiskt Frölundatryck. Man försökte och försökte, gjorde taktiska drag, bytte målvakt flertalet gånger bara för att markera, tog en timeout, plockade målvakten och var inte långt ifrån en reducering, men med hela arenan i ryggen, där även sittplats stod upp och hoppade, kunde Martin Karlson till slut sätta 4-0 i öppen kasse!

Saken var klar och wow, vilken bonus!!!
varje poäng är viktig för Leksand och i en match som den här var varje poäng en ren bonus och så går man och krossar Frölunda med hela 4-0 och Henrik Haukeland går in och håller nollan, trots att han såg ganska skakig ut där i 1:a perioden. Arenan var helt i extas och med det här i ryggen lär man gå in med ordentligt stärkt självförtroende mot Djurgården på lördag! Ett Djurgården, som förlorade ikväll igen, 4-1 mot Växjö, och som nu bara är 2 poäng före Leksand, redan nu. Det hade jag räknat med efter lördagens match, men nu kan vi rentav gå förbi DIF på lördag och snacka om att det är djurgården som har all pres på sig då!

Det var säsongens skönaste vinst efter Röglesegern sa jag, men det här var nästan ännu bättre och nu är man 8 poäng före Rögle, visserligen med 2 matcher mer spelade, men ändå.

Malmö - HV71 4-0

Växjö tog ledningen efter 6 minuter mot Djurgården, men med minuten kvar av 1:a perioden satt ändå kviteringen i nät bakom jocke Ericson i Växjökassen. Växjö var dock nära på att ta ledningen på nytt med bara sekunder kvar av perioden, men icke. Istället gjorde Robert Rosén 2-1 knappt 2 minuter in i 2:a perioden, man ökade på till 3-1 och Djurgårdens enda hopp var ett tidigt mål i 3:e perioden. Istället gjorde Växjö 4-1 och saken var klar.

Rhett Rakhshani gav malmö ledningen på straff i 1:a perioden och i 2:a spelade man ut ordentligt och Ilari Filppula gjorde 2-0 och Robin Alvarez 3-0. Det såg väldigt stabilt och säkert ut för Malmös del. Man höll också undan, Oscar Alsenfelt höll nollan, tog 27 skott och Malmö tog 3 viktiga poäng.

I Karlskrona var det LHC för hela slanten matchens första 10 minuter, men sedan fick Karlskrona ändå helt oförtjänt in 1-0 och därefter svängde matchen helt och KHK fick också in 2-0 inan paus. Niklas Fogström har dock börjat hitta rätt i LHC nu och det var också han som reducerade drygt 6 minuter in i mellanakten. Det fortsatte att vara LHC som förde spelet, men Honken var riktigt bra i mål den här kvällen, tog 29/30 skott, för närmre än 2-1 kom inte LHC och Karlskrona kunde avgöra i öppen kasse.

Janne Sandström i Luleå gjorde sin 1000:e Elitserie/SHL-match ikväll när laget gästade Skellefteå kraft arena för derby mot erkerivalen och det var också hemmalaget som fick en smakstart av matchen när Andrew Calof satte 1-0 för Skellefteå efter 5 minuters spel. Man hade sedan bud på fler mål i den 1:a perioden, som man ägde totalt, men Lassinantti stod i vägen där och istället kunde Luleå kvittera, bara 20 sekunder in i 2:a perioden. 03:29 in i 3:e perioden såg Tim Kennedy, som äntligen, äntligen gjorde sitt 1:a mål för säsongen, till att Luleå också hade vänt på steken och man var då på väg mot en historisk seger i Skellefteå, där man inte har vunnit många matcher under de senaste årenn. Man höll också undan, Bill Sweatt satte avgörande 3-1 i öppen kasse för Luleå.