Leksand lämnar jumboplatsen!

I söndags var det dags för ännu en enormt viktig match för Leksand, när Rögle, nästjumbon i tabellen, gästade Tegera arena. Rögle var 2 poäng före Leksand och egentligen skulle Leksand alltså redan varit förbi Rögle under torsdagen, när man var bättre än örebro genom hela matchen, men där det där matchstraffet avgjorde matchen. Det var inget matchstraff. Det finns ingen i efterhand som säger det. Kanske en tvåa på Torp där, men definitivt inte matchstraff. Å andra sidan hade Leksand sin chans i 4 minuters powerplay tidigare i perioden, utan att utnnytja det. Örebro fick 5 minuter och utnytjade det, så man kan ändå inte säga att Leksand var chanslösa, men matchstraff var det inte.

Nåväl, det var historia och gick inte att påverka här. Här var det 3 poäng som gällde, för då skulle Leksand ändå passera Rögle i tabellen. Ett Rögle som hade förlorat 9 av de 10 senaste matcherna och bara tagit 3 poäng på samma tid som Leksand hade tagit 11.

Här fick Ängelholmarna dick en kanonstart av matchen, när Filip Karlsson gjorde 1-0 redan efter 01:35.

En riktig kalldusch för Leksand, som såg väldigt tagna ut av stundens allvar. Rögle dominerade fullständigt och leksingarna stressade, tappade puck och av det spel man visade upp mot Örebro syntes ingenting, absolut ingenting. Det var faktiskt jättedåligt och bortsätt från en jättechans efter typ 5 minuters spel, när Dansk i Röglekassen var helt borta och där man bara skulle lägga in pucken i öppet mål, men där Alen Bibic slängde sig och fick undan pucken med handen från mållinjen utan åtgärd från domarna, så var Rögle klart bättre än vad Leksand var.

I 2:a perioden hittade dock Martin Karlsson äntligen nätet och det var kvitterat. En överlag bättre period av Leksand, som hade tagit över spelet mer, skapade betydligt mr än vad Rögle gjorde, men hade ändå "bara" 1-1 inför den 3:e perioden,trots att man vann skotten med 13-6.

I 3:e perioden lossnade det äntligen i powerplay när Castonguay gjorde 2-1 i jyst den spelformen efter 07:30 och där Alexander Ytterell gjorde 3-1 i samma spelform några minuter senare, efter Rögles 3:e lagstraff för för många spelare på isen.

Leksand gjorde det bra, kontrollerade matchen bra och hade också 4-1 inne i nät bakom Dansk, men det dömdes bort för att en leksing hade stört Dansk. I själva verket knuffades han dit av en Röglespelare, så han hade inte så mycket att välja på, för var skulle han ta vägen liksom? mål blev det i vilket fall inte och istället kunde Ludvig Rensfeldt göra 3-2 för Rögle i anfallet efter.

Då blev det nervöst och det buades ordentligt från den relativt fåhövdade publiken, 5003 åskådare. Rögle satte därefter upp ett gigantiskt tryck och Atte Engren fick kliva fram ordentligt där under de sista minuterna, göra några riktigt starka räddningar, vilka bidrog till att Leksand höll undan, vann matchen med 3-2 och lämnar därmed också över jumboplatsen i serien till Rögle!

Det känns väldigt bra!
Att för 1:a gången den här säsongen inte vara sist i tabellen och att äntligen få betalt i tabellplaceringar.
Just nu är det kul att titta på tabellen, även om det fortfarande innebär att vi får kvala oss kvar i serien, men ponera att Leksand slår Rögle igen nu ikväll, när lagen möts i Ängelholm, samtidigt som Djurgården förlorar mot Växjö på torsdag. Leksand förlorar då också mot Frölunda och så slår Leksand Djurgården på ett fullsatt Hovet på lördag. då är man bara 2 poäng bakom DIF. Det kan gå fort i hockey, men å andra sidan kan det gå fort åt andra hållet också. Vinner djurgården på lördag och Rögle vinner ikväll, då är man sist igen, 11 poäng bakom Djurgården. Så det är viktiga matcher här nu, särskilt ikväll och på lördag, men just nu njuter vi bara av att inte längre vara jumbo i SHL!

Örebro - HV71 0-3

Frölunda slår alltså Lulrå i dubbla matcher och Dan Bakala håller nollan 2 matcher i rad. Wow! Han tar totalt 40 skott, vilket iofs inte är supermycket för 2 matcher, men det fråntar ändå inte hans prestation. 5-0 i mål för Frölunda och man rycker därmed i serietoppen och är nu 9 poäng före HV, som har seglat upp som 2:a i serien, dessutom med en match mindre spelad än Frölunda. HV, som också imponerar, Linus Söderström håller nollan och motar 25 skott.Erik Christensen gör 0-1 och Oscar Sund stänker dit 0-2 i boxplay och så stänger samma Sund matchen med 0-3 8 minuter från slutet.

Det var många nollor under helgen. Bakala 2st, Linus Söderström i HV, Felix Sandström i Brynäs och Gustaf Lindvall i Skellefteå. Skellefteå var ganska dominanta i den matchen, vann skotten med 31-17, men Johannes Jönssons enda insläppta mål efter 14:12 i 1:a perioden räckte för att hemmalaget skulle hålla undan matchen igenom och ta alla 3 poäng, 2-0 kom i öppen kasse och Skellefteå passerar därmed Karlskrona i tabellen, upp på 7:e plats, med samma poäng, 39, och exakt samma målskillnad, +4, som KHK, men med fler gjorda mål, 60 mot 49.

Seriens mest formstarka lag måste dock vara LHC. Laget har ssmugit sig upp och är nu 6:a i tabellen efter en ny seger över malmö, precus som tidigare i veckan, när man vann hemma med 2-0 mot Rödhökarna. Nu blev det 3-2 nere i en ödslig Malmö arena, 5325 åskådare. Det var 1-1 inför 3:e perioden, men där prickade Eddie Larsson 2-1 för LHC redan efter 30 sekunder och niklas Persson ökade på till 3-1 några minuter senare. Rhett Rakhshani, klurigt namn det där, reducerade med 6 minuter kvar, Malmö tryckte på, men Markus Högberg och övriga LHC höll emot hela vägen och just Malmö är nu närmsta lag ovanför LHC i tabellenn. Malmö är 2 poäng före.