Karlskrona stod för en grym vändning

Leksand har ju inte spelat någon match sedan Djurgården på Hovet 10 december, men många andra lag har varit i farten nu under uppehållet och 2 av dessa är Brynäs och Karlskrona. Där såg Brynäs ut att gå mot en stabil seger, för man hade 2-0 efter den 1:a perioden och gjorde 3-1 drygt 3 minuter in i 3:e perioden, men sedan kom en av säsongens häftigaste vändningar, för på 05:06 hade Karlskrona vänt 3-1 till 3-4. Jimmy Andersson smackaade dit 3-2, Marcus Paulsson satte kvitteringen och Joel Kellman 3-4. Sedan höll man undan och Alexander Bergström satte spiken i kistan med 3-5 i öppen kasse. Snygg vändning av KHK och snacka om att Brynäs blev blåsta på konfekten.

Samtliga matcher under uppehållet:
Brynäs - Karlskrona 3-5
Malmö - Skellefteå 0-3
Skellefteå - Malmö 3-0
Linköping - Växjö 1-4
Färjestad - Örebro 6-4
Frölunda - HV71 2-1

Skellefteå och Malmö har inte spelat back 2 back, meen de har mötts 2 gånger, först 11 december och sedan nu igår. Båda matcherna vann Skellefteå med 3-0 och Jonni Ortio har alltså hållt nollan 2 matcher i rad och totalt räddat 68 skott, utan att släppa in ett enda mål. Han är på väg att verkligen hitta formen. Jag var inte supeerimponerad av honom i början, men wow, där kan SAIK ha gjort ett riktigt gulddrag, samtidigt som Oskar Möller, Jocke Lindström och nu också Bud Holloway, som har återvänt till det lag han tog 2 SM-guld med 2013 och 2014, har börjat trampa igång ordentligt. I och med det är SAIK också på väg att lyfta i tabellen, för i och med de här båda trepoängarna så tog man sig dels förbi just Malmö, men även Karlskrona, HV och LHC i tabellen, upp på 4:e plats, dessutom med 1 match mindre spelad än Växjö på 3:e. Vid seger där så går man upp på samma antal poäng som Växjö, 48. 48 har också Brynäs på 2:a plats, men man har också 1 match mindre spelad än Växjö och Frölunda i topp, men Frölunda är 9 poäng före Brynäs, så man leder serien ganska klart och även om man inte imponerade jättemycket mot HV så lyckades man ändå vinna matchen, trots att det var HV som dominerade ganska stort, särskilt i 2:a perioden, där man vann skotten med 18-5, men Johan Gustafsson var enorm i kassen och släppte inte ett enda skott förbi sig där.

För Örebro ser det värre ut och det är närmre ner till Leksand under sträcket än vad det är upp till Luleå över playinsträcket. Det är 8 upp till Luleå och 6 ner till Leksand och det finns inte mycket som tyder på att det ska vända för ÖHK i nuläget, så jag tror nog att man kommer få kriga där nere i botten. Nästa match, på annandagen, har man dessutom Skellefteå hemma och med Skellefteås form så lär det inte bli någon lätt match för Örebro. Leksand har Luleå hemma, Djurgården tar emot Växjö och Rögle gästar Karlstad. tuffa matcher för alla bottenlag, så klart, men på förhand skulle jag nog säga att Örebro har den tuffaste uppgiften där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0