Bofors vann seriefinalen

Bofors leder numera hockeyallsvenskan 3 poäng före Västervik, efter att man slagit just Västervik i seriefinalen med 4-1. Detta trots att Västervik tog ledningen med 1-0 i boxplay, men BIK kom tillbaka. Vem hade trott det innan säsongen? Dels att Västervik skulle ligga i toppen av serien efter knappt halva densamma, men dels också att det skulle spelas en seriefinal mellan de här båda lagen. Jag hade snarare gissat på en jumbofinal, då jag hade Västervik som jumbo och BIK på 13:e plats.

Resultaten de senaste dagarna:
Västervik - Bofors 1-4
Mora - Björklöven 5-3
Västerås - Södertälje 1-2 str
Almtuna - Vita hästen 1-3
Oskarshamn - Tingsryd 2-3 SD

Mora hakar på BIK och Västervik i toppen när man slog Björklöven hemma med 5-3 och där Jakob nilson, som det ryktas att Leksand är intresserade av, gjorde 2 mål. Löven halkar därmed ner under slutspelsseriesträcket igen, eftersom att både Oskarshamn och Vita hästen tog poäng. Hästen har verkligen hittat rätt nu. Man låg ju under det nedre kvalsträcket för en tid sedan. Nu är man 7:a i tabellen och passerar i och med 3-1-segern i Uppsala inte mindre än 5 lag, Modo, AIK, Almtuna, Björklöven och Oskarshamn. Oskarshamn är dock ändå, tack vare sin poäng i derbyt mot tingsryd, också över sträcket.

För Västerås ser det dock värre ut. Man såg ut att gå mot 3 blytunga poäng här, ledde länge med 1-0, men Anton holm ville annat och med Alexander Sahlin ute i båset kunde Södertälje kvittera och i sudden hade samme Holm sedan en rad lägen att avgöra, efter att bortalaget dessutom klarat av en utvisning och spel 3 mot 4 i 2 minuter. Allt talade alltså för att SSK skulle ta hem bonuspoängen och det gjorde man också. Anton Holm var glödhet och fick till slut också avgöra det hela. Det gör att SSK nu bara är 1 poäng bakom Västerås och att Västerås i sin tur har tunga 5 poäng upp till Modo över sträcket. Så trots att Modo är 12:a så känner man nog ingen panik just nu. Det är 5 ner till Västerås, men bara 2 upp till Hästen, som ju just klättrade från 12:e till 7:e plats i och med sin seger, så rätt resultat där och man kan klättra ganska många pinnhål i tabellen. Åt andra hållet kan man också falla ganska många pinnhål om resultaten går fel och man själv förlorar, så i nuläget är det ett riktigt race där och det är riktigt kul att följa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0