Blåvit seger även i Ängelholm

Dags för retur mellan Rögle och Leksand, nu nere i Ängelholm.

Det var en ganska avvaktande inledning av matchen, men Rögle var det lag som ändå hade ett litet övertag. Det var dock Leksand som fick matchens 1:a powerplay och där tryckte man på riktigt bra och Rögle kom undan med blotta förskräckelsen och kunde också ta ledningen några minuter senare. David Åslin gjorde sitt 1:a mål för säsongen, ett mål som inte riktigt speglade matchen, för det var Leksand som hade tagit över litegran efter powerplayet.

Efter målet var det dock Rögle som tog över initiativet igen, skapade mer än Leksand, fick ett powerplay, men lyckades inte utnytja det och efter att man bränt ett jätteläge mitt i slottet efter avslutat PP var det Leksand och Eric Castonguay som slog in 1-1, ett ganska billigt mål, ärligt talat, när Dansk mer eller mindre tappade in pucken.

2-1 gjorde man också direkt efter kvitteringen och vips så hade man vänt på steken. Det videogranskades dock för en ev. utvisning precis innan målet, men det godkändes. 36 sekunder var det mellan målen och Janos Hari var det som noterades för det här målet.

Rögle bytte målvakt inför 2:a perioden, ut med Dansk, in med Volden. Han höll tätt i drygt 6 minuter, för efter 06:40 kunde Alexander Ytterell till slut trycka in 3-1 i powerplay, inte något jättebra PP, men tillräckligt för att få in en riktig kanon i nät bakom Volden.

Leksand kontrollerade sedan perioden väldigt bra. Rögle skapade i princip ingenting. En ganska tråkig period som Leksand ändå vann med 1-0 och som det såg ut här fanns det inget som tydde på att Rögle skulle vända på det här.

Leksand fortsatte att kontrollera ganska bra i 3:e perioden, men efter drygt 8 minuter fick Rögle ett powerplay, vilket man inte lyckades utnytja, men med drygt 7 minuter kvar att spela satt ändå reduceringen i nät bakom atte engren. tysken Felix Schütz var det som nätade för Rögle och nu blev det närver.

Det var Rögle som hade tagit över ganska ordentligt, tryckte på för en kvittering, men tiden gick fort för de grönvita. Mindre än 5 minuter återstod. Mindre än 4 minuter. Mindre än 3 minuter. Man skapade en del, men Atte Engren stod emot och mindre än 2 minuter återstod, mindre än 1 minut. Rögle to timeout, satsade allt på ett kort, plockade Lars Volden och tryckte på i spel 6 mot 5, men Leksand höll emot och vann för 2:a matchen i rad med 3-2!

Den segern innebär att man seglar ifrån Rögle och är nu 4 poäng före Ängelholmarna. Samtidigt är det "bara" 5 poäng upp till Djurgården och anta då att det jag skrev i förra inlägget slår in, att Djurgården förlorar mot Växjö och Leksand mot Frölunda på torsdag och att Leksand sedan slår Djurgården på Hovet på lördag, då är Leksand bara 2 poäng bakom!

Dit är det dock långt ännu, just nu njuter vi bara av 2:a raka segern och att laget är uppe på 22 poäng och inte minst 4 poäng från jumboplatsen!