BIK kvar i topp

Bofors toppar fortfarande tabellen i hockeyallsvenskan, nu 3 poäng före Mora, som kliver upp på 2:a plats efter att man slog Vita hästen igår och Västervik förlorat mot tingsryd tidigare idag. Tingsryd tog ledningen dryga minuten från paus i 2:a perioden, Västerfvik kvitterade 03:48 in i 3:e perioden och matchen gick till förlängning, där Nikolai Meyer avgjorde för Tingsryd. Mora å sin sida vände 0-1 till 2-1 under matchens 8 sista minuter. Starkt av Mora, som alltså hakar på BIK. BIK som då slog Timrå, som alltså förlorar igen, med 2-1. Timrå är därmed 4 poäng bakom Mora och 7 bakom Bofors, så det där var en riktig sträckmatch och Andrew Engelage gör återigen en riktig kanonmatch och stannar på en räddningsprocent på 97,22%. Grymt bra och Bofors har verkligen hittat ett fynd där!

Samtliga resultat i Allsvenskan igår och idag:
Bofors - Timrå 2-1
Vita hästen - Mora 1-2
Tingsryd - Västervik 2-1
Björklöven - Västerås 5-4
Södertälje - Pantern 3-4 str
Södertälje fick alltså med sig poäng från matchen mot Pantern. Man tog ledningen i 1:a perioden, men på 5 minuter i 2:a perioden hade Pantern vänt till 2-1. Södertälje kom dock tillbaka starkt i 3:e perioden, Henrik Thegel och Lucas Carlsson vände tillbaka matchen och SSK såg då ut att gå mot 3 mycket, mycket tunga poäng. Pantern ville dock annat och Erik Nyström gjorde 3-3 innan Marcus Sylvegård var den enda som satte sin straff. Den poängen för Södertälje gör diock att man kliver upp på samma poäng som Västerås, som här föll igen, 5-4 mot Björklöven, som då alltså tog en väldigt skön seger. Löven gjorde 5-2 direkt i 3:e perioden, det såg klart ut och kanske slappnade man av lite för mycket efter det, för Västerås kunde reducera 2 gånger om och de sista 10 minuterna blev en pers för Björklöven, som dock höll undan.