Direktkval 2016, 30 mars, match 6:7, Leksand - Modo 5-4

Då är vi framme vid match 6:7 i direktkvalet mot Modo nu i våras, på dagen 3 år efter att avancemanget 2013 blev klart, när man slog Rögle med 3-1.

Modo vann de 2 första bataljerna enkelt, 5-0 och 0-4, men sedan lyckades Leksand vinna i Övik i match 3 med 2-1 i sudden och sedan tog man en tung seger hemma i ett kokande Tegera med 2-1, även där, vilket gjorde att det trots allt stod 2-2 i matcher.
Inför den här matchen var det dock vinna eller försvinna igen, för Modo svarade upp på Leksands tunga seger i match 4 och krossade de blåvita med hela 7-1 i match 5.
Då trodde nog de flesta att man bara skulle ro hem den här matchserien igen, för inte kunde väl Leksand resa sig en gång till, efter att redan ha varit uträknade så många gånger?

Jodå, det kunde man.
Det var nervöst till en början, men Leksand gjorde det bra och gick upp till 3-1 och plötsligt såg det väldigt ljust ut och nerverna släppte litegrann.
Än var det dock inte slut, för på bara några minuter i slutet av 2:a perioden gick Modo från 1-3 till 3-3 och det var helt jämnt inför 3:e perioden igen.
Då trodde jag att Modo ändå skulle vara strået vassare och tyngre, men inte då.
Leksand återtog ledningen på nytt, men Modo kvitterade och pressade sedan på för 4-5.
Vad händer då?
Jon Knuts sliter sig loss och sätter istället 5-4 för Leksand!

De sista minuterna av matchen var ren vonda, men återigen, precis som i match 4, höll man ut hela vägen, trots massiv Modopress, Haukeland var rena väggen i mål och stod på huvudet och Leksand kunde vinna matchen med 5-4, utjämna matchserien till 3-3 och skaka fram en 7:e och helt avgörande match uppe i Övik och hur det gick där, ja, det vet vi ju alla... ;)