Omgång 2 och 3 av SM-semifinalerna är spelade, men jag tycker tyvärr det känns lite avslaget. Kände samma sak förra året också. då var det direktkvalet som var huvudatraktionen och det var det i år också. Förra året med olyckligt slut, i år med lyckligt slut. Kanske beror det på att Leksand var innblandat både förra året och i år, men jag tror nog även en hel del andra hockeyfantaster runtom i vårt avlånga land håller med mig. SM-slutspelet känns inte lika hett, kanske för att det inte står lika mycket på spel, jag vet inte. Jag tänkte i vilket fall fortsätta ge er korta summeringar från hur det går i slutspelet.

Omgång 2

Växjö - Skellefteå 3-2 SD
Luleå - Frölunda 4-2

Växjö utjämnade matchserien mot skellefteå och man tog också ledningen i matchen efter bara 01:14. Sedan vände Skellefteå på steken, innan Växjö och Sakari Salminen kunde kvittera bara 53 sekunder från paus i 1:a perioden. Sedan blev det inga fler mål under ordinarie matchtid. Inte förrän Erik Josefsson satte 3-2 dryga minuten in i förlängningen, vilket också betydde 1-1 i matcher.

1-1 i matcher var det också mellan Luleå och Frölunda, efter att Frölunda haft det mesta av spelet inledningsvis, tills Luleå gjorde 1-0. Då förändrades matchbilden och Luleå tog över mer och mer. Frölunda kvitterade innan den 1:a perioden var slut, men matchavgörande blev när Luleå inom loppet av 4 minuter i 2:a perioden gjorde både 2-1 och 3-1. Det hämtade sig aldrig Frölunda ifrån och Luleå kvitterade alltså även den matchserien till 1-1.

Omgång 3

Skellefteå - Växjö 2-0
Frölunda - Luleå 3-0

Skellefteå vann med 2-0 uppe i Skellefteå i 1:a matchen och precis samma sak gjorde man här och Markus Svensson har därmed inte släppt in ett enda mål hemma i Skellefteå kraft arena under de här 2 matcherna. Här var det Tim Heed som gav hemmalaget ledningen i den 1:a perioden inan pontus Petterström satte 2-0 5 minuter in i 3:e perioden. Petterström, som är den enda i det nuvarande Skellefteå AIK som var med för exakt 10 år sedan igår, 5 april 2006, när klubben blev klara för Elitserien. Det var i samma kvalserie som Leksand åkte ur densamma och sedan blev kvar i Allsvenskan i 7 år. Speciellt var det i vilket fall för Petterström att få göra mål just i den här matchen.

I Scandinavium var Luleå med ganska bra i den 1:a perioden, men det var ändå Frölunda som gjorde 1-0. Sedan dominerade Frölunda stora delar av matchen och vann skotten med 19-4 i 2:a perioden och ökade också på sin ledning där till 2-0, en ledning som stod sig långt in i 3:e perioden, där man sedan avgjorde 4 sekunder från slutet, efter att Lassinantti lämnat sin kasse. Enda plumpen för Frölundas del var väl att Lasse Johansson tvingades utgå under den 3:e perioden. Skada eller något annat är oklart, men utgick gjorde han i vilket fall.