Södertälje blev klara för Allsvenskan i omgång 8 och här, i omgång 9, blev också Västervik för 1:a gången någonsin klara för Allsvenskan till nästa säsong. Såhär gick det i omgång 9

Omgång 9

Västervik - Södertälje 5-1
Borlänge - Sundsvall 2-1
Asplöven - Troja 6-3

Inför fullsatta läktare i Plivit trade hallen, 2450 åskådare, fick hemmalaget en kanonstart med 1-0 redan efter 06:20. 03:06 in i 2:a perioden ökade man på till 2-0 och när Viktor Öhman satte 3-0 8 minuter in i perioden, då såg det väldigt ljust ut för Västervik, som också ökade på till 4-0 innan Johan Skinnars kunde reducera för Södertälje 10 minuter från slutet, men närmre än så kom man inte och Västervik kunde vinna ganska komfortabelt. Så, vi säger även grattis till Västerviks IK, som alltså spelar i Allsvenska 2016/17!

Borlänge fick vinna sin 2:a match i den här serien när Nils erikssons 2-1-mål blev matchavgörande. Borlänge vann ju premiären mot Västervik, men har sedan dess radat upp 7 raka förluster, men nu fick man alltså vinna, mot ett redan slaget Sundsvall.

Asplöven vann senast och här vann man igen, men man kom ju igång för sent i den här serien. 6-3 mot ett troja som kämpade för att gripa efter det sista halmstrået för att kunna hota Västervik är dock starkt jobbat av Per Kenttähs gäng, i synnerhet som Troja gjorde 0-1 redan efter 39 sekunder i 1:a perioden, men Asplöven reste sig och hade 3-2 efter den 1:a perioden och 4-2 efter den 2:a.

De här resultaten gör alltså att vi har följande tabell efter 9 spelade omgångar, med 1 omgång kvar att spela: