SHL-premiär i Karlskrona

Premiären i SHL är avklarad i Karlskrona. Det blev förlust med 1-3 mot Färjestad. Färjestad ska ha varit betydligt mer effektiva än vad KHK var och gick upp till 0-2 i 1:a perioden och dödade matchen helt i 2:a när man gjorde 0-3. Karlskrona reducerade bara 6 sekunder från paus. Vem som gjorde målet? Mattias Guter, som var i Leksand förra säsongen....

Kvällens matcher:
Karlskrona - Färjestad 1-3
Linköping - Djurgården 3-2 SD

Djurgården fick en kanonstart när Linus Hultström, också han i leksand förra säsongen, gjorde 0-1 efter drygt 8 minuter. Niklas Fogström kunde sedan kvitera för LHC, men bara 13 sekunder senare återtog djurgården ledningen. Nick Sörensen kvitterade för LHC i 2:a perioden och nyförvärvet Andrew Gordon kunde sedan avgöra 15 sekunder in i förlängningen för LHC.

Imorgon kompletteras den 1:a omgången med de övriga 5 matcherna.