Det spelades bara en match i SHL och en i Allsvenskan ikväll och såhär gick det då:

SHL
Linköping - Modo 7-2

Allsvenskan
Bofors - Västerås 3-2 str

LHC körde över Modo. Fullständigt. Och Modo fortsätter att läcka bakåt. Nu har man släppt in hela 18 mål på 4 matcher, alltså 4,5 mål bakåt/match. Det är flest i serien just nu och man är också ny jumbo, med sämre målskillnad än Luleå.

Matchen då?
Ja, den rivstartade LHC och hade 2-0 redan efter 3 minuter, ungefär som det var lagwn emellan när de möttes uppe i Övik i fredags. då ryckte LHC också åt sig en tidig 0-2-ledning. Skillnaden var att Modo här också gjorde 2-1, men LHC ryckte ifrån igen och innan den 1:a perioden var slut stod det 4-2 på tavlan. LHC ökade på till 5-2 i 2:a och sedan 6-2 och 7-2 i 3:e. Inget snack om saken. Jag ska inte säga att det är kris i Modo, men snart gäller det att börja prestera och framförallt spika igen bakåt. 4,5 mål bakåt/match är alldeles för högt. Det snittet måste ner och frågan är om Adam Rejdeborn är rätt man att göra det? Modo har åtminstone förtroende för honom än så länge...

I Nobelhallen var det hemmalaget som trummade på ordentligt till en början, även när Västerås fick powerplay. Ändå var det Västerås som gjorde 0-1, ett resultat som stod sig in i den 2:a perioden, där BIK plötsligt fick saker och ting att stämma. Man vann peruoden med 2-0 och hade alltså vänt på steken inför den sista. Där kvitterade Västerås och matchhjälte på straffar blev sedan Henrik Björklund, som var den enda som satte sin straff. 2 viktiga poäng för BIK, som därmed klättrar förbi Oskarshamn och Leksand och lägger sig på 11:e plats efter 7 spelade matcher. Västerås toppar alltjämt tabellen med 14 poäng. Dock har både Björklöven, Mora, AIK och Tingsryd en match mindre spelad. Alla 4 lag står på 12 poäng. Så, om Björklöven slår Hästen borta imorgon, Tingsryd slår Timrå hemma imorgon, Mora slår just Västerås på torsdag och AIK slår Leksand imorgon, då går alla 4 lag förbi Västerås i tabellen, så tätt är det än så länge.