Seger i premiären!

Så var det då äntligen dags. 1:a matchen sedan den där förhatliga game seven mot Malmö den 2 april i våras. 5557 åskådare hade letat sig till arenan och det får väl ändå anses som godkänt.

Nu stod Timrå på andra sidan rödlinjen och gästerna fick också en lysande start på matchen, när man fick spela powerplay efter mindre än 30 sekunder. Det innebar att det var Timrå som hade det mesta i matchinledningen, men Leksand och Frans Tuohimaa gjorde det bra och istället var det hemmalaget som fick spela powerplay, inte bara i 5 mot 4, utan även i 5 mot 3, något som blev dyrt för Timrå, för i spel 5 mot 3 kunde Janos Hari göra 1:a målet för säsongen när han stänkte in 1-0 bakom Johan Matsson i Timråkassen. Förra säsongen var det Veli-matti Savinainen som gjorde säsongens 1:a mål hemma mot Färjestad, i en match som FBK sedan vände och vann med 1-2, efter att man avgjort precis i slutskedet av matchen. här var det alltså Janos Hari som fick inleda målskyttet för säsongen, en spelare som är värvad för att göra poäng och mål, så det började ju bra för den gode ungraren.

2-0 var också nära i 5 mot 4 precis efter, men Timrå höll emot, även om det var Leksand som nu hade tagit över och hade en enorm press under nästan 2 minuter mot slutet av perioden, men inga fler mål föll och det var 1-0 efter den 1:a perioden.

I 2:a perioden hade matchbilden återigen jämnat ut sig litegrann och Timrå fick återigen periodens 1:a powerplay, efter en sekvens där Timrå pressade på. Således lite onödigt av de blåvita, eftersom att man då hade fåt kontroll över händelserna, men nu fick Timrå powerplay och man gjorde det bra, skapade flera bra chanser och var inte alls ofarliga. mål fick man dock inte och det var fortsatt 1-0 för Leksand.

när Leksand återigen drog på sig en utvisning några minuter senare så kunde man dock inte hålla emot längre och det var kvitterat.

Leksand var dock ytterst nära på att återta ledningen direkt efteråt, men skottet gick precis utanför Matssons ena stolpe. Lars Bryggman var sedan också ytterst nära på att styra in 2-1 för Leksand, men det ville sig inte. Klart var i vilket fall att Timrå inte hade tagit över efter målet sådär som man kan göra efter ett mål, utan det var fortsatt ganska jämnt och båda lagen skapade halvdana chanser, möjligtvis med ett litet övertag för Leksand och Janos Hari hade som bäst ett friläge med knappa minuten kvar av perioden, men det var alltjämt 1-1 efter 2 spelade perioder.

Inledningen av den 3:e perioden var också den ganska jämn och faktiskt också ganska chansfattig, men efter drygt 5 minuter small det bakom Johan Matsson. Pakolanvaara tekade, vann den klockrent, pucken gick till filip Forsbergs lillebror, Fredrik, som snärtade in den i nä bakom Matsson.

Tog inte Timrå över efter sin kvitering så gjorde leksand det nu och publiken vaknade på riktigt och skapade ett enormt tryck inne i arenan. Ytterligare utdelning fick man dock inte och istället drog man på sig ännu en utvisning och Timrå fick ännu ett powerplay, men det klarade hemmalaget av och publiken skanderade "krigare krigare krigare".

Leksand kontrollerade matchen ganska bra. Det var inga överilade försök att utöka ledningen och man försvarade sig bra när Timrå gick på offensiva räder, för bortalaget skapade betydligt mer än de blåvita, men Frans Tuohimaa var tät och leksingarna gjorde det bra. Timrå satsade allt på att plocka Matsson, men då kunde Tommi paakolanvaara stänga matchen med 3-1 i öppen kasse. Än var det dock inte över. Med 12 sekunder kvar fick Timrå ändå in en reducering och de sista sekundrarna av matchen blev trots allt en nagelbitare. Man redde dock ut det och 1:a matchen för säsongen 2015/16 innebar 3 poäng för de blåvita.

Härligt att säsongen äntligen är igång och ännu mer härligt att den inleddes med 3 poäng!

Kvällens övriga matcher:
AIK - Oskarshamn 3-2
Björklöven - Västerås 0-2

Oskarshamn rivstartade på hovet och gjorde inte bara 0-1 utan även 0-2. En riktig kalldusch för AIK. Man kunde dock reducera innan perioden var slut och i den 2:a perioden kom kvitteringen och i 3:e perioden kom ledningsmålet. Det var dock Oskarshamn som efter målet tryckte på något enormt och hade bl.a. ett friläge med en efterföljande livsfarlig retur från robin rahm. AIK tvingades till en timeout och den hjälpte, för efter den lyckades man organisera sig själva och höll undan för ett vilt kämpande Oskarshamn.

I Umeå stod det länge 0-0, men efter mängder med utvisningar, tufft och aggressivt spel, precis som det förväntas av en förmodad seriefinal, kunde västerås, genom 2 snabba mål av Eddie davidsson och Robert Lantosi, i 3:e perioden avgöra matchen. Trots att Björklöven kämpade för att få hål på Jonas Fransson så höll han ändå nollan och Västerås tog en tung skalp på bortais.