Pantern vann i premiären

När nykomlingen i Hockeyallsvenskan, IK Pantern, spelade sin 1:a match i lördags blev det seger när man gästade en annan nykomling, nämligen Sundsvall. Hemmalaget tog ledningen i boxplay efter drygt 2 minuter, men sedan sikade Jonas gunnarsson igen och genom mål av ontus Netterberg, carl-Johan Sjögren och Anton Blomkvist kunde Pantern vända och ta sin 1:a seger i HA, någonsin. Det var kanske inte det tuffaste motståndet, större prov lär man sättas på imorgon, då Mora gästar Malmö isstadion.

Övriga resultat i omgång 1 av Hockeyallsvenskan 2015/16:
Vita hästen - Tingsryd 4-2
Asplöven - Almtuna 3-2
Mora - Bofors 4-3 str

Asplövens Arena Polarica heter inte så längre, utan numera heter den ICA arena och det blev seger för Haparandaklubben när Almtuna kom på besök, detta efter att Kyle Jean avgjort med sitt 3-1-mål knapt 4 minuter från slutet. Almtuna reducerade visserligen, men nådde aldrig hela vägen.

Moras FM Mattsson arena heter ine heller så längre. Den heter numera något så festligt som Smidjegrav arena och där gjorde man en rejäl uphämtning i sista perioden, efter att BIK haft 1-3, men där Mora hämtade in till 3-3 och sedan också kunde vinna på straffar, som synes ovan.

En match spelades även av omgång 2 igår och det var Timrå som tog emot Björklöven hemma i E.on arena. 2 lag som förlorade sin 1:a match och ett Björklöven som dessutom var det enda lag som inte gjorde mål i 1:a omgången. Här gjorde man dock mål, inte mindre än 5 till antalet och det räckte för att slå tillbaka Timrå, som därmed åkte å sin 2:a raka förlust, med 2-5.