Malmö bounsed back

Förlust med klara 6-3 i premiären mot brynäs på bortais för Malmö, men när det vankades hemmapremiär i lördags, då övertygade man ordentligt. Joey Tenute, som var borta större delen av förra säsongen, stänkte in 1-0 redan efter 3 minuter och sedan ökade Andreas Turesson på till 2-0 bara minuten senare. Kanonstart för Malmö alltså, precis som i premiären, men skillnaden var att man den här gången höll tätt hela vägen. Frederik Storm ökade på till 3-0 och Magnus Häggkvist fastställde slutresultatet, 4-0, i den 2:a perioden. Alsenfelt håller alltså nollan och fortsätter att leverera på den nivån. Det är ett väldigt, väldigt tungt tapp för Leksand...

färjestad - Brynäs 3-2

Modo tog ledningen mot Karlskrona, men sedan vände KHK genom 2 mål av Jesper Olofsson. Modo kvitterade dock på nytt innan 2:a perioden var över och i den 3:e gjorde Kyle Wilson 3-2, Will Tomas 4-2 och Roby Butler 5-2. Matchen såg avgjord ut, men med 4 minuter kvar att spela tryckte Mattias Guter in 5-3 och bara minuten senare kom också 5-4. Det blev alltså riktig fight mot slutet, trots allt, men Modo höll undan och tog säsongens första poäng.

Det gjorde också Rögle, som imponerade hemma mot LHC. 3-0 är stabilt. Klart att alla lag kommer förlora förr eller senare, men 3-0 är ändå 3-0. Starkt jobbat av Rögle och Oscar Dansk fick en skön revansch efter missen i förra matchen.

På Hovet var det precis sådär grinigt som det ska vara. Mycket känslor och en publik som till slut bar fram Djurgården till 3 poäng, efter att Linus Hultström och tomi Sallinen hittat varandra och Hultström därefter kunde göra 2-1, vilket också blev slutresultatet. Också det 2 enormt tunga tapp för Leksand och de båda herrarna fortsätter, precis som Alsenfelt, att leverera på den här nivån.

Brynäs gjorde 2 mål i powerplay, men vad hjälpte det när Johan Olofsson avgjorde 3 minuter in i 3:e perioden med sitt 3-2-mål.

HV vann Smålandsderbyt och det var de regerande svenska mästarnas 2:a raka förlust. Det är givetvis ingen fara på taket för Sam Hallams grabbar, men en seger vill man nog ändå ha snart. Det är Färjestad borta på torsdag nästa gång för Växjö, ska det bli 3 poäng då?