Leksand ner under det nedre kvalsträcket...

Ny match och nya möjligheter för Leksand, efter skrällsegern för Pantern i tisdags, men tyvärr började det inte mycket bättre här, borta mot Tingsryd. Man öste visserligen på till en början och försökte ta komandot i matchen, men det var Tingsryd som gjorde mål. 1-0 satt i nät bakom Tuohimaa efter drygt 3 minuters spel.

Leksand kvitterade visserligen med bara sekunder kvar av 1:a perioden, men glädjen blev kortvarig, för i 2:a perioden behövde tingsryd bara 51 sekunder innan man återtog ledningwn.

Leksand försökte stäppa upp några steg, men när man tappade puck i egen zon, vilket man inte bara gjorde en gång, då blev man väldigt stillastående och Tingsryd var närmre 3-1 än vad Leksand var 2-2. 3-1 kom också, återigen på en spelvändning efter att Leksand tappat puck i mittzonen.

De blåvita försökte på nytt ta sig samman och Jonas Frögren försökte verkligen få igång laget, men det ville sig inte. Marginalerna var verkligen inte med de blåvita. Det såg ungefär ut som det brukar göra för ett lag i disharmoni, inga smådetaljer kuggade i och det var hela tiden stolpe ut, inte bara när det gällde mål, utan allting. Inte för att man skapade några jätteheta chanser, men uppförsbacken blev ännu tyngre när Kari Sivonen gjorde sitt 2:a mål för matchen, bara 40 sekunder från paus, och det var underläge 4-1 inför den 3:e perioden...

Tingsryd fick spela 5 minuter i 5 mot 4 i inledningen efter ett matchstraff på Broc Montpetit i samband med slutet av 2:a perioden, men det hände inte så mycket under de 5 minutrarna. Tingsryd var ganska nöjda med det resultat som var och inte heller när Leksand, bara sekunder efter att man blev fulltaliga, drog på sig ännu en utvisning för to many players hände det så mycket. Tingsryd bevakade mest sin ledning. Leksand försökte göra någonting, men det såg väldigt segt och hackigt ut, men till slut, när Leksand fick spela i 5 mot 3, då lykades man få in 4-2 bakom Johannes Jönsson i Tingsrydskassen.

Efter målet var Leksand verkligen på väg in i matchen igen, men som sagt, det ville sig inte och istället kunde Tingsryd göra 5-2 och det var spiken i kistan.

I och med detta så parkerar Leksand på 13:e plats i tabellen och är allså under det nedre kvalsträcket efter 6 spelade matcher. Man har bara skrapat ihop 4 poäng, 0,66 poäng/match och man har bara gjort 11 mål, 1,83 mål/match, medan man har släppt in 18, 3 mål/match. Skulle man fortsätta med de snitten skulle man landa på 34,6 poäng när grundserien sumeras och en målskillnad på 95-156 (-61). Det räcker ingenstans och man lär garanterat få kvala för att hålla sig kvar i serien. Nu ska det förhoppningsvis inte gå så illa, men bara för att klargöra hur dålig den här starten av serien faktiskt är...

Visst, jag räknade med att det skulle gå tungt till en början, i och med ett helt nytt lag osv. men nu börjar det snart bli dags att göra någonting. Ingen av de 4 förlusterna i ordinarie tid kan skyllas på Tuohimaa, han har varit ganska stabil ändå, bortsätt från de här 2 senaste matcherna, där det stundtals har sett lite tveksamt ut, men kanske skulle man ändå kasta in Haukeland mellan stolparna, bara för att göra någonting? Eller vaska om i kedjorna ordentligt? Något radikalt behöver i vilket fall snart hända, för man måste få igån laget, väcka spelarna och få de små detaljerna att kugga i, för det gör det definitivt inte just nu, tyvärr.

Förra säsongen inledde Leksand med 7 raka förluster i SHL.
Den här säsongen har man 5 förluster på 6 matcher i Allsvenskan, varav 4 av dessa under ordinarie tid.
Förra året skrevs det sida upp och sida ner om "krisen i Leksand". Spelare sparkades och Tommy Salo amvände sin fingertoppskänsla när han plockade in ersättare på ett väldigt tidigt stadium av ssäsongen, något som hjälpte och var på väg att rädda klubben från att tvingas kvala sig kvar. Nu var det givetvis inte bara de nya spelarnas förtjänst att kurvan vände uppåt, men det var helt klart en bidragande orsak till det.
Den här säsongen har det inte skrivits så mycket och det är kanske bra i sig, men som sagt, något behöver göras och det är inte jag rätt man att svara på vad, men att ligga näst sist i Hockeyallsvenskan, 9 poäng från Västerås i topp, efter 6 matcher, det är ingen vidare bra start...

Kvällens samtliga resultat:
Tingsryd - Leksand 5-2
Oskarshamn - Björklöven 2-1
Bofors - Almtuna 3-5
Pantern - Timrå 2-1
Vita hästen - Asplöven 3-0

Oskarshamn tryckte gasen i botten redan från start. Man tryckte på ordentligt mot Andreas Ollikainen i Björklövenkassen, som här alltså gjorde sin Allsvenska debut. Han höll också emot hemmalaget tryck och istället var det Björklöven som gjorde 0-1. Oskarshamn kom dock tillbaka och genom 2 mål i 2:a perioden vände man matchen och såg till att det blev säsongens 1:a hemmaseger för IKO, en seger som också innebär att man klätrar upp över det nedre sträcket och förpassar Leksand ner under detsamma...

Pantern tar 2:a raka 2-1-segern på hemmaplan och parkerar därmed på 6:e plats i tabellen med sina 10 poäng, samma som 5:an Mora har, mora dock med en match mindre spelad.

Almtuna gjorde både 0-1, 02 och 0-3 i Nobelhallen. Boforsspelarna såg virriga ut och det såg ut att bli en lätt seger för bortalaget. Det blev det inte. För BIK reducerade i 2:a perioden och i 3:e perioden kom både 2-3 och 3-3. Där och då såg det ut som att hemmalaget trots allt skulle ta över och vinna matchen, men Almtuna bet ifrån och gjorde istället 3-4, något som blev matchavgörande, för därefter satte man 3-5 i öppen kasse och Almtuna passerar därmed också bofors i tabellen och BIK ramlar därmed ner till 12:e plats.

I Himelstalund gjorde Hästen 2 snabba mål i slyet av 1:a perioden och ökade sedan på till 3-0, vilket också blev slutresultat, men den största snackisen här var Axel brage, som rammades av en Asplövenspelare och tvingades utgå. Brage, som har varit riktigt bra nu under de senaste matcherna. Nu fick istället juniormålvakten Fredric Andersson kliva in mellan stolparna, eftersdom att Linus Söderström var sjuk. Han gjorde det dock bra och höll nollan under de minuter han fick vakta kassen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0