Försäsongen är över

Leksand spelade i lördags sin sista träningsmatch inför den kommande säsongen och det innebär alltså att förssäsongen nu är över. 8 matcher har spelats och såhär har det gått:

Almtuna - Leksand 3-2 str
Färjestad - Leksand 4-1
Bofors - Leksand 0-1
Brynäs - Leksand 4-1
Leksand - Brynäs 5-2
Mora - Leksand 2-1
Örebro - Leksand 3-2
Västerås - Leksand 2-0

5 förluster under ordinarie tid, 1 strafförlust, 2 vinster och en målskillnad på 13-20 (-7) är alltså resultatet av den här försäsongen.

Försäsong är försäsong, men bara för skojs skull jämför vi med förra årets försäsong, då man spelade 9 matcher och där man då vann 6 matcher under ordinarie tid, spelade oavgjort 1 match och förlorade 2. Målskillnaden låg då på hela 32-16 (+16). Snittar man det blir det i snitt 3,5 mål framåt/match och 1,7 mål bakåt/match. Det att jämföra med den här försäsongen, då det snittmässigt blir 1,6 mål framåt/match och 2,5 mål bakåt/match.

Man har alltså gjort betydligt färre mål nu än förra försäsongen och man har också släppt in fler mål.

Flera lag mötte man både förra försäsongen och i år.
Färjestad slog man med 5-2 förra året, nu föll man med 4-1.
Mora mötte man 2 gånger under förra försäsongen och man stod då som segrare båda gångerna, 2-0 och 7-0. I år föll man med 2-1.
Västerås spelade man 2-2 mot förra året. Nu föll man med 2-0.
Örebro slog man med 4-0 förra året. Nu föll man med 3-2.
Brynäs föll man mot efter sudden förra året, nu vann man med 5-2 och förlorade med 4-1.

Att det här årets försäsong inte har varit något vidare bra är dock inte alls konstigt. det är i stort sätt ett helt nytt lag som ska svetsas ihop och det tar tid, så vi ska verkligen inte dra några växlar av det här över huvud taget, utan seriepremiären väntar nu på fredag och sedan får vi se var båten barkar och hur tabellen slutligen ssumeras i slutet av februari nästa år...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0