Förlust mot jumbon

2:a hemmamatchen i rad för Leksands del väntade under lördagen. Oskarshamn, som hade 2 raka förluster och som hade släppt in hela 16 mål på 3 matcher, stod för motståndet. Med tanke på inledningen av serien borde det vara 3 poäng för Leksand, men å andra sidan, ju fler förluster man har, ju närmre en seger kommer man.

Det var dock Leksand och Tommy Paakkolanvaara som tog ledningen med 1-0 efter 09:38. Sedan spikade dock Dan Bakala, som var så olyklig där mot Sundsvall, igen och Oskarshamn kunde kvittera genom Viktor Svensson, bara 9 sekunder senare. Jonas Engström stänkte sedan in 1-2 för Oskarshamn och när de blåvita drällde med pucken på egen blå fick Arsi Piispanen tag i pucken och avgjorde matchen med 1-3, 04:46 från slutet.

En riktig besvikelse får jag faktiskt säga och Leksand återfinns just nu på 10:e plats i tabellen, på samma poäng och med samma målskillnad som 11:an Pantern, som man desutom möter imorgon, då man är tillbaka nere i Malmö för 1:a gången sedan match 6 där i våras...

Samtliga resultat från helgens Allsvenska matcher:
Leksand - Oskarshamn 1-3
Almtuna - Västerås 3-1
Björklöven - Pantern 3-1
Mora - Vita hästen 3-1
Asplöven - Tingsryd 6-0
Sundsvall - AIK 1-6
Timrå - Bofors 4-3

Asplöven tvålar dit Tingsryd riktigt ordentligt. Det var klasskillnad uppe i Haparanda. Bra så.

AIK gjorde detsamma med Sundsvall. Det var klar skillnad mellan lagen och Sundsvall hade inget att sätta emot. Det var dock fler åskådare på plats i Sundsvall energi arena nu än i premiären, 1437 åskådare var det där nu.

Sedan var det riktigt imponerande av Almtuna att ta 3 poäng hemma mot Västerås. Starkt av AIS, som därmed klättrar upp till 7:e plats med sina 6 poäng.

Leder serien gör Mora med sina 10 poäng. Man öppnar alltså serien starkt, precis som man gjorde förra säsongen, och här kom ännu en seger när toppkollegan från förra säsongen, Vita hästen, slogs tillbaka med 3-1. Hästen har bara skrapat ihop 3 poäng på 4 matcger och återfinns på 12:e plats i tabellen. Ingen kris än så länge, men det är nog inte vad Czanecki och grabbarna hade tänkt sig innan säsongen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0