Back 2 back mellan Luleå och Skellefteå

Luleå och Skellefteå spelade ett riktigt back 2 back-möte nu i helgen. I Luleå i fredags och i Skellefteå igår. Båda matcherna slutade med Skellefteåseger och Luleå är därmed sist i SHL just nu.

I fredags började det dock bra för Luleå, när Jan Sandström gjorde 1-0 efter 7 minuter. Jimmie Eriksson kvitterade sedan för skellefteå och innan perioden var slut hade John Norman sett till att vända på steken. I 2:a perioden var Luleå inte alls med och skellefteå ökade på både till 1-3 och 1-4, vilket också blev slutresultatet. Igår var Luleå revanschsuget, men Skellefteå var starkare och vann med 3-2, efter att man tagit ledningen i 1:a perioden och ökat på till både 2-0 och 3-0, innan Johan harju x2, 1 mål i 2:a och 1 mål i 3:e perioden, gav ordentlig spänning till matchen, men Skellefteå höll undan och tog 3 nya poäng.

Frölunda - Färjestad 4-3 SD

Karlskrona tog en historisk seger, den 1:a någonsin i SHL, och den kom efter att man avgjort med 2 sena mål. Djurgårdrn hade 0-1 efter den 1:a perioden, men efter den 2:a var det helt jämnt, 2-2. Sedan satte Jimmy Andersson 3-2 med 01:45 kvar av matchen och Riley Holsapfel satte sedan spiken i kistan med 4-2-målet i öppen kasse. Kul för KHK, mindre kul för DIF.

Var det kul för Karlskrona som nykomling så var det mindre roligt för de båda Skånelagen. Rögle hade ingenting att hämta i Örebro, som känns väldig svajiga såhär i inledningen av serien. Ena matchen går man och förlorar mot Malmö med 4-0 och i nästa match slår man Rögle med 5-2. Väldigt stort spann på resultaten där, men 3 viktiga poäng för ÖHK iaf. Malmö hade tidigt 0-2 i Växjö, som såg ut att gå mot 4:e raka förlusten, men sedan vaknade man och gjorde 3-0 i 2:a perioden, varefter man ökade på till 4-2 i sista, innan Malmö kunde reducera. Närmre än så kom man dock inte och Växjö tog därmed säsongens 1:a seger.