Äntligen!

Precis som jag efterlyste efter senaste matchen i Tingsryd gjorde Leksand förändringar i laget inför söndagens möte med Vita hästen. Henrik Haukeland vaktade nu kassen för 1:a gången den här säsongen och eftersom att Axel Brage dro axeln ur led senast Hästen mötte Asplöven så hade man lånat in Örebros Henrik Lundberg som vaktade kassen för bortalaget. Han fick dock en väldigt dålig start på matchen, när Janos Hari snirklade sig in i anfallszon och till slut kunde stänka in 1-0 redan efter dryga minutens spel. Kanonstart för Leksand alltså, som ju har haft svårt med just målskyttet såhär långt den här säsongen.

Hästens replik kom dock snabbt när man fick spela i spel 5 mot 3 efter ca 5 minuter. Ett skott som letade sig in vid Haukelands ena stolpe, men Leksand fortsatte att trumma på och satte både 2-1 och 3-1 innan perioden var över, båda 2 i powerplay, när Hästen drog på sig inte mindre än 3 utvisningar för to many players, bara under den 1:a perioden.

I den 2:a perioden böljade spelet fram och tillbaka väldigt mycket. Det skapades ytor och båda lagen hade bra lägen, i en matchbild som var väldigt öppen. Mycket fart, ungefär som "tuta och kör". Mycket till ordnat spel var det inte och var det något lag som var nära mål så var det Leksand. 4-1 var närmre än 3-2, men inga fler mål föll i den 2:a perioden och det var alltjämt 3-1 efter 2 spelade perioder.

I inledningen av 3:e perioden fick Hästen ett riktigt bra powerplay, där man tryckte på riktigt ordentligt, men leksingarna visade enorm offervilja och redde ut det hela, men Hästen fortsatte att trycka på efter powerplayet och man fick välförtjänt ett powerplay till, också det bra, men även det här boxplayet klarade de blåvita av. Man drog dock på sig alldeles för många utvisningar och när man för 3:e gången i 3:e perioden fick spela i numerärt underläge orkade man inte hålla emot och jesper Samuelsson satte sitt 2:a mål för säsongen, knappt halvvägs in i 3:e perioden. Därefter ökade Hästen trycket mer och mer ju närmre slutsignalen man kom. Leksand hade 2 jättelägen att stänga matchen, dels när Janos hari frispelade Fredrik Forsberg och dels när Tobias Ericsson näst intill hade öppet mål, men Lundberg var med på båda 2, gjorde 2 riktiga idioträddningar och Hästen tryckte på in i det sista, dock utan att lyckas och äntligen, äntligen kunde Leksand vinna, precis med samma siffror som i premiären mot timrå, nämligen 3-2!

Tänk att en seger i hockeyallsvenskan kan kännas så skön...

Samtliga resultat från helgens Allsvenska:
Leksand - Vita hästen 3-2
Almtuna - Pantern 1-4
Mora - Sundsvall 2-1 SD
Timrå - Oskarshamn 3-1
Asplöven - AIK 3-5

Pantern vinner igen och kliver därmed upp som tillfällig 2:a i tabellen. Det ni. Vem hade trot det innan säsongen? Nu har visserligen både Björklöven, Mora, AIK och Tingsryd 1 match mindre spelad, men sämre än 6:a efter 7 spelade matcher kan man inte vara och det är bra bara det, men, det är låångt kvar av säsongen...

Sundsvall tar en viktig pinne där i bottenstriden, men man är fortfarande sist, 2 poäng bakom bofors och 3 bakom Oskarshamn. BIK har dock 1 match mindre spelad även de.

AIK tappade 2-0 till 2-5 i sista perioden mot Västerås i måndags. Nu var det AIK's tur att göra en heroisk sistaperiod. Asplöven hade 2-1 inför densamma, efter att Christian Jaros gjiort 2-1 med 1 sekund kvar av 2:a perioden. AIK kvitterade dock 38 sekunder in i 3:e perioden och bara minuten senare satte Jesper Frödén 2-3 för Gnaget. Asplöven släppte dock inte taget och kvitterade halvvägs in i perioden. Malte Strömvall ville dock annat och helt på egen hand satte han 3-4 för AIK, ett resultat som Jesper Bratt snyggade till med 3-5 i öppen kasse. Viktig seger för AIK.