AIK tappade i sista

Malte Strömvall fortsätter att ösa in mål för AIK och var en av målskyttarna när man gästade Västerås nu ikväll. AIK hade då en 0-2-ledning inför sista perioden, men likt Oskarshamn hemma mot Sundsvall rasade man ihop fullständigt i sista perioden, som Västerås vann med 5-0! Det är inte okej. så ska man inte falla igenom på den nivån, men hemmafansen var givetvis glada åt segerna med 5-2 och Västerås klättrar därmed upp på samma poäng som serieledande Mora, som ikväll åkte på säsongens 1:a förlust, lite oväntat borta mot Tingsryd, som ju föll senast uppe i haparanda med klara 6-0. Nu slog man istället tillbaka Mora med klara 5-1. Riktigt starkt jobbat av Tingsryd får man ändå säga.

Kvällens samtluga resultat:
Västerås - AIK 5-2
tingsryd - Mora 5-1
Vita hästen - Sundsvall 3-0

Sundsvall vann skotten med 27-19, men förlorar matchen med 3-0. Skjuter man 27 skott utan att göra mål är man ganska ineffektiva, eller ska man vända på det och säga att Hästen var ruggig effektiva med 3 mål på 19 skott, en utdelning på 15,7%? Jag vet inte, men det blev i vilket fall en klar Hästenseger och imorgon är det dags för Leksand att gästa Malmö isstadion och Pantern i den här omgången...