1 poäng mot Bofors

Dags för säsongens 2:a hemmamatch för Leksands del, när Bofors gästade under torsdagskvällen, inför en blygsam publiksiffra på endast 3258 åskådare...

Det var också bofors som tog ledningem, i boxplay, efter 07:40, vilket såg ut att bli periodens enda mål, men med bara 28 sekunder kvar av perioden satte jon Knuts sitt 1:a mål för säsongen och såg därmed till att det var 1-1 efter den 1:a perioden.

I den 2:a var det bara "tuta och köra" från båda lagen och det visade sig i målprotokollet också. Bofors gjorde ännu ett mål i boxplay, 2-2 genom Fredrik Höggren, efter att Fredrik Forsberg först satt sitt 2:a mål på 3 matcher. Bofor gjorde sedan också 2-3, men Viktor Amnér drog till med ett rungande slagskott som satt som en strut i nät bakom Emil Kruse i Boforskassen och det var 3-3, vilket också var resultatet efter 3 spelade perioder och även förlängningen. Matchen fick alltså avgöras på straffar och där satte både Martin thelander och Markus Nilsson sina straffar för BIK, medan Amnér och Forsberg missade sina. 3-4 till bofors alltså och ännu en förlust för Leksand, som dock ändå, i och med den där oängen, ändå klättrade upp över slutspelsseriesträcket, eftersom att Pamtern nollade i Haparanda.

För, såhär gick det i samtliga matcher:
Leksand - Bofors 3-4 str
AIK - vita hästen 4-3
Sundsvall - Tingsryd 1-4
Mora - Oskarshamn 7-1
Asplöven - Pantern 3-1
Timrå - Västerås 3-2 SD
Björklöven - Almtuna 3-0

Det var Vita hästen som tog ledningen å Hovet, men AIK kvitterade och drog ifrån till 4-1 i 2:a perioden, innan Hästen reducerade till 4-2 och sedan också till 4-3 i 3:e perioden, vilket gav rejäl spänning i matchen mot slutet, då Hästen faktiskt hade en puck inne bakom Robin Rahm, men den dömdes bort, för domaren hade redan blås av innan dess, så AIK kunde vinna matchen med 4-3.

I Umeå stod det länge 0-0, men Löven kunde sedan ta ledningen, varefter Almtuna gjorde allt rätt, man ägde nästan Björklöven totalt och man gjorde allt, utom mål. Istället gjorde Björklöven 2-0 och sedan stängde man matchen med 3-0.

Stänga matchen lykades inte Västerås göra i Timrå. Man hade 1-2, men Timrå kvitterade och i sudden kunde Jonathan Dahlen avgöra för hemmalaget när han petade in pucken bakom Jonas Fransson.

Oskarshamn börjar så smått hamna i någon form av kris. 3:e raka förlusten. Senast tappade man 3-1 till 3-6 i 3:e perioden mot Sundsvall och här gjorde Mora nästan mål på allting i 2:a perioden, där man gick ifrån från 1-0 till 5-1. Dan Bakala har inte övertygat i de 2 inledande matcherna, så här fick Erik Kjellgren chansen mellan stolparna och det gick ju som det gick. Oskarshamn sköt visserligen många skott, 32 till antalet, men jakob Johansson var stabil i kassen för Mora och ja, någonting måste man göra i Oskarshamn, väldigt snart...

Nu toppar Mora tabellen på 7 poäng, samma som Västerås. Därefter följer Björklöven, Bofors, Tingsryd, AIK och asplöven på 6 poäng. Leksand är som sagt 8:a med 4 poäng i nuläget och under det nedre kvalsträcket hittar vi Timrå med 2 poäng och Oskarshamn med 0 poäng och en målskillnad på -10, redan efter 3 matcher. Sundsvall rasade på nytt, från 5:e till 11:e plats. Ja, det händer mycket såhär i början av säsongen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0