Total genomklappning på Hovet

Det var mycket folk på Hovet under onsdagskvällen när Leksand gästade. 5532 åskådare hade letat sig dit och det fanns, som vanligt, även en stor bortaklack på plats.

Det var dock en ganska tråkig inledning publiken fick bevittna. Nästan inga chanser att tala om och det fysiska spelet var nästan obefintligt. Man åkte runt på isen och försökte ta pucken från varandra enbart med klubborna. Drygt halvvägs in i perioden kunde dock AIK ta ledningen, ett mål som blev periodens enda, men i 2:a perioden lossnade det ordentligt. Inom loppet av 10 minuter hann Leksand först med att kvittera genom Martin Karlsson. Sedan gjorde AIK 2-1, 3-1, 4-1 och 5-1, innan leksand återigen reducerade till 5-2. Efter 4-1-målet byttes Tuohimaa ut och Haukeland ställdes mellan stolparna. Han fick dock en katastrofal start, för bara minuten senare satt 5-1 i nät och sedan gjorde man också 6-2 innan perioden var slut.

Ja, vad ska man säga? Snacka om proppen ur för AIK. Att släppa in 5 mål på 10 minuter håller givetvis inte, då vinner man inga matcher. Det är under all kritik och sista perioden spelades egentligen bara av. Leksand reducerade på nytt, men AIK fastställde slutresultatet, 7-3, drygt 13 minuter in i perioden.

Ja, alltså, faller man igenom såhär, då vinner man inga matcher. Det är en total genomklappning och räddningsprocenten för både Tuohimaa och Haukeland skrivs till blygsamma 78,1%. Det håller inte. Nu vet jag inte hur målen såg ut och hur mycket/lite hjälp målvakterna fick av backarna, men släpper man in 7 mål... nej, det är inte godkänt. Långt därifrån och malte Strömwall fortsätter att fullständigt ösa in poäng för AIK. Här gjorde han inte mindre än 3+2, alltså ett hattrick + 2 assist. Det är inte illa. Imponerande får jag faktiskt erkänna.

Samtliga resultat från gårdagen:
AIK - Leksand 7-3
Vita hästen - Björklöven 3-1
tingsryd - Timrå 1-0
Oskarshamn - Almtuna 3-2 str

Hästen vann det på förhand tippade toppmötet i Himpan med 3-1, efter att Markus Gunnarsson gjort 1-0 och markus Eriksson 2-0 i 1:a perioden. Man hade också ett jätteläge att göra 3-0 på straff, men Kevin Lindskoug vann den duellen, även om han senare fick släppa 3-0 förbi sig. Löven reducerade 10 minuter från slutet, men närmre än så kom man inte och Hästen klättrar därmed upp på 7:e plats i tabellen med sina 12 poäng.

Robin Olsson blev enda målskytt när han stänkte in 1-0 för Tingsryd 26 sekunder från paus i den 1:a perioden. timrå jagade sedan en kvittering, som aldrig kom och Tingsryd är därmed, mycket, mycket överraskande, 2:a i tabellen efter 7 spelade omgångar!

I Oskarshamn tog hemmalaget ledningen efter bara 01:05, men Almtuna vände till 1-2. Oskarshamn gav sig dock inte, utan kvitterade på nytt innan perioden var över. Den målexplossionen blev den enda i matchen, för sedan spikade Dan Bakala och Jonas Johansson igen och först på straffar kunde Nicolas Deschamps bli matchhjälte för IKO när han var den enda som satte sin straff.