SHL-tabellen efter 1/4

SHL har nu spelat 1/4 av grundserien 2015/16 och därför tänkte jag ge er en sammanställning av hur tabellen ser ut i nuläget, för, som ni kanske har märkt så har tabellsumeringarna varje vecka, som jag hade förra säsongen, försvunnit till i år. Jag har helt enkelt inte tid för att sammanställa och gå igenom varje vecka, men när 1/4 av grundserien är spelad så tänkte jag ändå gå igenom tabellen lite snabbt och såhär ser det ut:

1, Frölunda 34p +34
2, Skellefteå 26p +9
3, Färjestad 25p +8
4, Linköping 25p +7
5, Brynäs 24p +5
6, Örebro 23p +7
7, Växjö 20p +2
8, Djurgården 20p +1
9, HV71 17p -1
10, Luleå 17p -6
11, Rögle 14p -9
12, Malmö 11p -16
13, Modo 10p -17
14, Karlskrona 4p -24

Örebro och Djurgården har en match upp på de andra, annars har alla lag spelat 13 matcher.

Frölunda imponerar stort. Jag har sagt det i tidigare inlägg och säger det igen. 34 poäng på 13 matcher är grymt. Man har alltså bara missat 5 poäng hittills och det ger ett snitt på 2,61 poäng/match, vilket är ruskigt högt! imponerande. Frågan är när dippen kommer och om man därefter klarar av att höja sig till den här nivån igen. Gör man det, då är de solklara guldfavoriter för mig till våren.

Bakom Frölunda är det tätt. Lag 2-6 ligger inom 3 poäng, dessutom med ganska likartad målskillnad. ett riktigt litet getingbo. Skellefteå har jobbat lite i det tysta den här säsongen, hela tiden legat någonstans i mitten av tabellen, men seglat upp där bakom och först nu klättrar förbi alla de där lagen, men som sagt, det är oerhört jämnt där.

De reerande svenska mästarna, Växjö, öppnade säsongen väldigt svajigt, men nu på senaste har man kommit igång ordentligt och är på väg att klättra uppåt i tabellen, efter att ett bra tag legat och harvat i den absoluta botten.

Djurgården följer än så länge i Växjös spår, men där bakom kommer både HV och Luleå, som likt Växjö är på uppåtgående i tabellen, efter väldigt svaga säsongsinledningar. I synnerhet Luleå, som var guldkandidater innan säsongen drog igång. det har man inte levt upp till hittills, men som sagt, man är på rätt väg och är på väg uppåt i tabellen.

Där bakom är det ett glapp på 3 poäng ner till Rögle, som ändå har gjort det ganska bra i inledningen. Man har förvisso gjort minst mål av alla i hela serien, 26st, men Osvar Dansk har varit riktigt bra och har väl en av de högsta räddningsprocenten i serien. Man har dessutom slagit både Malmö och Karlskrona om jag minns rätt och de poängen väger mer än bly. Malmö har väl egentligen bara Modos dåliga start att tacka för att man ligger över sträcket och inte under, för Modos säsongsinledning har inte varit bra. Trots alla stjärnor man värvat. Det finns vissa likheter med Leksand typ 2006-2008, när man värvade massa tjecker, amerikaner och kanadensare, vissa bättre än andra, men man fick aldrig ihop en helhet av det och hjärtat för klubben fanns inte riktigt där. Ungefär samma sak är det med Modo nu. Man har mixat äldre rutinerade utländska spelare med väldigt unga Övikillar. De senare har kanske hjärta för klubben, men man har inte rutinen och visevärsa. Dessutom tycker jag, som jag sa redan innan säsongen, att Adam Reideborn inte har övertygat. Han har väl inte fått den hjälp han har behövt och förtjänat av backarna alla gånger heller, men i stort imponerar han inte tycker jag. Inte som Oscar Dansk i Rögle, som likt Alsenfelt för Leksand 2013/14 verkligen har klivit fram och räddat poäng åt laget. Fortsätter det så så kan det mycket väl vara avgörande för ett säkrat kontrakt till våren.

Sist har vi Karlskrona, som redan nu börjar halka efter. Man är 6 poäng bakom Modo, 7 bakom Malmö, efter 13 omgångar. Leksand reste sig visserligen nästan förra säsongen efter en usel start, men frågan är om KHK kan göra det. Annars finns det risk att Västerås kan få revansch till våren. som läget ser ut nu, Karlskrona sist i SHL och Västerås 1:a i HA, så kommer ju nämligen de båda att mötas i vår igen och som det känns nu så är Västerås starkare, om inte fysiskt så iaf mentalt, det kan jag nästan garantera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0