Seger i bottenmötet

Leksand trampade gasen i botten redan från start under lördagen, när Sundsvall gästade Tegera arena, i ett rent bottenmöte. Vem hade trott det innan säsongen drog igång?

Nu var det dock sanning och om Sundsvall hade vunnit matchen, ja, då hade Leksand varit jumbo i tabellen efter 9 spelade omgånhar.

Nu gjorde man inte det, utan det var Leksand som satte 1-0 redan efter minutens spel. Sedan radade man upp målchanser och det var nästan spel mot 1 mål i den 1:a perioden. Man satte också 2-0 bakom Magnus Åkerlund, men hade man haft lite mer marginaler med sig, då hade man avgjort matchen redan i 1:a perioden, för bl.a. så hade unge Simon Norberg ett skott i stolpen när han frispelades framför Åkerlund, Martin Grönberg missade helt öppet mål och Lars Bryggman bommade ett läge man egentligen inte ska kunna bomma. Det hade alltså mycket väl kunnat stått 4-0 eller 5-0 efter den 1:a perioden.

Nu stod det emellertid bara 2-0 och i den 2:a perioden kunde Sundssvall istället reducera. Leksand svarade dock med 3-1, men med knappa minuten kvar av perioden kröp sundsvall närmre igen och Leksand har förtvivlat ssvårt att stänga matcher man egentligen redan borde ha avgjort.

Sista ordet i 2:a perioden var dock inte sagt, utan Fredrik Forsberg satte sitt 2:a mål för kvällen när han tryckte in 4-2, bara 8 sekunder från paus.

Sundsvall reducerade på nytt i 3:e perioden, men till slut kunde Leksand iaf stänga matchen med 5-3 och 6-3.

En härlig seger och 1:a matchen den här säsongen som man gör fler än 3 mål. Kanske kan offensiven lossna litegrann nu? Noterbart är också att Janos Hari noterades för hela 1+4 och Viktor Amnér för 1+3. Stabilt! Haukeland släppte visserligen 3 puckar förbi sig, det är någon för mycket, men jag tycker ändå han känns mer stabilän vad Tuohimaa gör, så vi får se hur målvaktsfrågan löser sig till säsongens 1:a Daladerby nu på onsdag, då Leksand gästar Mora.

Bofors - Oskarshamn 2-3

Jag tippade ju att det skulle bli Tingsrydsledning av tabellen efter 8 spelade omgångar. Det blev det inte, för man fick inte alls spelet att stämma mot Almtuna, som rättvist och ganska enkelt vann med 3-0. Stabil insats av Jonas Johansson i Almtunakassen också, som tog 28 skott.

AIK tog inte heller chansen att ta över serieledningen. Malte Strömwall fortsätter visserligwn att göra mål och prickade in 0-1 för AIK mellan benen på Kevin Lindskoug, men sedan var det roliga slut för AIK. Björklöven kvitterade och sedan stod matchen och vägde fram tills dess att Stefan Andersson tryckte in 2-1 för Björklöven, 13 minuter från slutet. AIK jagade, men jagandet blev fruktlöst och istället kunde Lucas Sandström avgöra i öppen kasse för Löven, som nu är 2:a i serien, bakom Västerås, som ganska enkelt plockade hem 3 poäng nere i Malmö isstadion. VIK toppar därmed tabellen, 5 poäng före Björklöven, men med 1 match mer spelad. Oavsett hur det går i de jagande lagens nästkommande matcher toppar man dock alltså tabellen, minst 2 poäng före nästkommande lag.

Asplöven tog också 3 ganska ologiskt tunga poäng. Matchen var till en början ganska jämn, men sedan tog Mora över, totalt. Man fick dock inte hål på storspelande Ronan Quimener. Istället kunde Scott Macaulay ge Asplöven ledningen. Mora kvitterade dock, men Mathias Bromé såg på egen hand till att asplöven tog hem alla 3 poängen när han både gjorde 2-1 och avgörande 3-1 i öppen kasse.

Bofors fortsätter att gå tungt och föll lite oväntat mot Oskarshamn med 2-3, hemma i Nobelhallen. BIK har bara skrapat ihop 11 poäng och parkerar på 11:e plats i tabellen, på samma poäng som Timrå. Oskarshamn gick här från 1-1 till 1-3 på 3 minuter i 3:e perioden. bofors reducerade visserligen, men närmre än så kom man inte och Oskarshamn passerar därmed BIK i tabellen och klättrar upp på 10:e plats med 12 poäng.

Vita hästen klättrar upp till 4:e plats i tabellen i och med sin seger över Timrå. Man har 15 poäng, samma poäng som alla lag mellan plats 2 och 6 har. Mellan dessa 5 lag skiljer det bara 7 måls målskillnad. Björklöven är 2:a med +8 och Tingsryd är 6:a med +1. Så jämnt är det just nu.