Ny snöplig förlust för Leksand

Det var en fartfylld inledning när Leksand gästade Oskarshamn under lördagskvällen. Leksand öppnade matchen klart starkast och bortsett från ett mindre bra powerplay där i början gjorde man det riktigt bra. Allt utom mål gjorde man, ungefär som mot Almtuna i tisdags, när Almtuna sedan istället vann med 0-5.

Oskarshamn åt sig dock in i perioden mer och mer, skapade en hel del farligheter även de, särskilt mot slutet av perioden, där man tryckte på riktigt ordentligt för ett ledningsmål, vilket inte var långt bort. Det var dock 0-0 efter den 1:a perioden.

direkt i upptakten av den 2:a perioden kom Broc Montpetit fri mot Dan Bakala, men tappade pucken. Sådana lägen får man inte missa, men Leksand fortsatte att trycka på. Det var väldigt mycket Leksand där i inledningen av den 2:a perioden, precis som i den 1:a. Precis som i den 1:a fick man också ett powerplay. I den 1:a perioden var det riktigt dåligt. Här var det inte heller något vidare bra till en början, men till slut kunde Alexander Ytterell panga in sitt 5:e mål för säsongen, dessutom sitt 5:e powerplaymål, och det var 0-1 för Leksand.

Leksand satte fortsatt bra tryck efter målet, men precis som i 1:a perioden åt sig Oskarshamn in i matchen mer och mer ju längre perioden gick och tryckte ner Leksand ganska ordentligt i egen zon med 5 minuter kvar av perren. Man fick också ett powerplay och med 01:23 kvar av perioden kunde Joakim Hagelin spräcka Tuohimaas nolla, som annars hade gjort en riktigt bra match.

Skulle man följa mönstret skulle Leksand alltså helst göra 1 eller ett par mål i inledningen av 3:e perioden och sedan hålla emot när Oskarshamn pressade på mer och mer mot slutet. Så blev det inte riktigt. Nu fick istället Oskarshamn ett tidigt powerplay i perioden. Det klarade dock Leksand av, men det var fortsatt hemmalaget som hade initiativet i perioden.

Leksand åt sig dock in i perioden mer och mer, rollerna var alltså ganska omvända här jämt mot de 2 tidigare perioderna, och matchen stod verkligen och vägde. Nästa mål skulle bli väldigt viktigt. Klockan tickade upp mot 10 minuter av perioden, upp mot 15 minuter och ställningen var fortfarande 1-1. Leksand fick ett powerplay, men lyckades trots det inte få in 2:an bakom Bakala. Istället kunde Oskarshamn göra 2-1 med 02:16 kvar att spela. det blev också slutresultatet och ännu en snöplig förlust att räkna in på kontot för Leksand, som därmed är kvar på 12:e plats i tabellen.

Det är ett mönster som går igen. Mot Almtuna i tisdags domonerade Leksand stort i 1:a perioden, uttan att göra mål. Precis så var det nu med. Mot BIK i torsdags kvitterade man med 3 minuter kvar att spela, men förlorade ändå med 5-3. Här hade man 1-1 tills det var 3 minuter kvar. då gör Oskarshamn 2-1.

Det är ju inga marginaler man har med sig direkt och självförtroendet är väl nere i fötterna på många av spelarna i nuläget...

Vita hästen - Mora 3-0

I nobelhallen var det hemmalaget som satte full fart från start, gick upp till 2-0 ganska snabbt, men Timrå vaknade till, stoppade blödningen och hade både reducerat och kvitterat innan den 1:a perioden var slut. BIK återtog dock ledningen i den 2:a persioden, då man även gjorde 4-2 och det var återigen en tvåmålsledning för hemmalaget. Frågan var då om timrå skulle orka resa sig en gång till? Det gjorde man inte, för Bofors stängde matchen med sitt 5-2-mål efter 8 minuter i 3:e perioden. Timrå fick dock ett straffslag, vilket man utnytjade på bästa sätt, när man slet sig loss i boxplay, men där Timråspelaren fälldes i skottögonblicket. Trots det kunde Fredrik Högren ändå sätta 6-3 i öppen kasse och det var därmed 5:e raka segern för Bofors, som nu parkerar på 6:e plats.

AIK gjorde både 0-1 och 0-2 i den 1:a perioden. 2:an kom precis efter ett powerplay för Sundsvalls del, men Sundsvall har ett av serien svagaste PP, samtidigt som AIK's boxplay är riktigt bra, så det var inga problem att klara av för AIK's del och kort därefter kom alltså 0-2, en ledning som man ökade på till 9-3 i 2:a perioden. det var kort sagt inget snack om saken den här dagen.

Asplöven tog ledningen nere i Tingsryd i den 1:a perioden, men Tingsryd gjorde 2 täta mål i upptakten av den 2:a perioden och vips hade man vänt på steken. Asplöven tog då timeout, men det hjälpte inte, för Tingsryd ökade på till 3-1 strax därefter, genom Patrik Nilsson. Man kunde kanske ha stängt matchen där, nästa mål skulle bli väldigt viktigt, men det var Asplöven som fick det målet och då var man plötsligt med i matchen igen. Kvitteringen kom också en bit in i 3:e perioden, när Mikael Fryklund tryckte in 3-3 bakom Johannes Jönsson. Tingsryds replik lät dock inte vänta och man återtog ledningen bara minuten efter Asplövens kvittering. När bortalaget plockade målvakten var Colin Long ytterst nära på att kvittera för Asplöven, men pycken tog i ribban och Tingsryd kunde därför bärga alla 3 poängen.

Pantern tog ledningen i boxplay i den 2:a perioden, en riktig kalldusch för Björklöven, som väl egentligen var det bättre laget och man fick också in en kvittering, när Jesper Törnberg slog in ett skott på volley bakom Viktor Andrén. Ju längre matchen gick, ju mer åt sig Pantern in i matchen och man gjorde också 2-1, inte alls rättvist sett till hela matchen, men som sagt, Pantern blev bättre och bättre ju längre matchen gick och ser man det så så var det inte särskilt orättvist.

Linus söderström höll nollan när Hästen besegrade Mora med 3-0. Det gör att Hästen kliver upp på 23 poäng och en 7:e plats, förbi just Mora i tabellen.