Malmös spelare från i våras levererar

Luleå såg ut att gå mot 3 poäng nere i Malmö, men hemmalaget ville annat. Luleå gjorde 0-1 i 1:a perioden och 0-2 i den 2:a. Sedan gjorde Malmö både 1-2 och 2-2 innan 3:e perioden var slut. Bonuspoängen fick dock Luleå med sig, när Johan Harju var den enda som satte sin straff i straffläggningen, men tittar man på Malmös mål så är det bara spelare från det lag som slog Leksand i våras som gjorde mål och var inne på målen framåt i den här matchen. Magnus Häggström, Nils Andersson och Christoffer Forsberg på 1-2-målet och Jens Olsson och Frederik Storm på 2-2-målet. Dessa spelare sänkte Leksand i våras och de ser till att Malmö tar poäng i SHL nu. Så små marginaler är det. Leksand hade då kanske ett på pappret vassare lag, men Malmös spelare levererade som bäst när det gällde och samma spelare visar att de även levererar i SHL. Vad jag vill säga med det är alltså att det lag Leksand fick oturen att möta i våras var ett lag som till stor del hade klarat sig utmärkt i SHL redan då, även om man ligger 11:a i tabellen med 8 poäng på 9 matcher och har plockat in en del spets, men det var i vilket fall inget Vita hästen, Mora eller bofors, som det kunde ha blivit efter slutspelsseriens slut. Nej, Leksand fick helt enkelt oturen att möta det klart bästa laget i hela Allsvenskan i bäst av 7. Man var nära på att klara av det ändå, men gjorde det inte. Nu är Malmö 11:a i SHL, Leksand är 11:a i allsvenskan. Så små marginaler är det.