HV's kräftgång fortsätter

HV har inte fått någon vidare start på årets SHL-säsong, men här såg man ut att vara på väg mot 3 poäng hemma mot Djurgården, när Mattias Tedenby först gjorde 1-0 i powerplay och där Teemu Laine ökade på till 2-0, också det i powerplay, men trots det lyckades man inte knyta ihop säcken. Djurgården reducerade först genom Linus Hultström och Matt Anderson satte kviteringen bara 3 minuter senare. Trots att HV återtog ledningen bara 2 minuter senare kunde Djurgården ändå kvittera på nytt, 58 sekunder från slutet. 2 poäng blev det dock för HV, men man fortsätter att gå trögt och parkerar fortfarande under det nedre sträcket, på 13:e plats, med 8 poäng, 4 före karlskrona och 1 poäng bakom Rögle närmast över sträcket.

Färjestad - Luleå 5-1

Luleå blandar verkligen och ger den här säsongen. Man tvålade dit just HV med 7-3, men här blev det 2 raka förluster, 3-2 mot LHC i lördags och så klara 5-1 mot Färjestad nu ikväll. Ska man ta SM-guld behöver man hitta en betydligt jämnare nivå i sitt spel och inte vara så mycket ett varannandagslag, det håller inte om man ska ta guld.

Malmö gjorde 1 mål mot Modo. Frederik Storm satte dit matchens enda mål bakom Jonatan Bjurö, som ju har stått i Malmö en gång i tiden. trots över 96% i räddningsprocent lyckades Modo alltså inte vinna, för Jonas Gunnarsson gjorde en helgjuten insats och höll nollan när han motade 26 skott. De 3 poängen gör att Malmö passerar just Modo i tabellen, upp på 10:e plats.

Frölunda toppar fortfarande tabellen med 25 poäng av 30 möjliga. Det är imponerande och man har långa stunder spelat en hockey som har varit riktigt bra. Ändå kom det bara 6486 personer till Scandinavium när Örebro gästade i lördags. Det är uselt, ja, rentav skitdålit, eller är det bara för att frölunda har skämt bort oss alla med sina ruskigt höga publiksiffror under 2000-talet? Med Frölundamått mätt så är det här i alla fall inte bra, men seger blev det ändå, efter att lagkapten Joel Lundqvist spräckt nolan med 10 minuter kvar att spela. Johan Sundström ökade på till 2-0 minuten senare, men Örebro såg ändå till att hålla spänning i matchen in i det sista när Mikko Lehtonen satte 2-1, men Frölunda höll undan och avgjorde i öppen kasse och Frölunda är därmed fortsatt serieledare.