Frölunda öser in mål!

Efter vinsten med 1-3 mot Karlskrona i fredags var det dags för returmöte i Göteborg igår. Det blev ingen rolig historia för Karlskrona det heller och Frölunda fortsätter att ösa in mål. Man vann med 7-1, Joel Lundqvist stod för ytterligare 1+1, och Frölunda har nu gjort 58 mål på 13 matcher, 4,5 mål framåt, i snitt! Det är galet. Närmaste lag bakom i den ligan är Linköping och Brynäs med 43 gjorda mål. Minst mål har rögle gjort, 26st. Man har dock inte släppt in flest mål, för det har Karlskrona gjort, 53st, följt av Modo på 49 och Malmö på 48. Minst mål har Frölunda släppt in, 24st. Man är det enda lag som har släppt in under 30 mål. Det säger ganska mycket. Frölunda är helt enkelt Sveriges bästa lag just nu.

Samtliga resultat från gårdagen:
Frölunda - Karlskrona 7-1
Malmö - HV71 1-4
Rögle - Färjestad 1-2 str
Luleå - Djurgården 3-1
Örebro - Linköping 5-3
Växjö - Brynäs 5-2
Skellefteå - Modo 5-3

Modo hamnade återigen i tidigt underläge. Skellefteå gick ifrån till 2-0 ganska tidigt, gjorde 3-0 innan 1:a perioden var över och ökade sedan på till 4-0. Det såg klart ut, men Modo gjorde precis som man gjorde mot Djurgården för några omgångar sedan, när Djurgården ledde med 4-0. då hämtade Modo ikapp till 4-3, men nådde aldrig hela vägen. Precis så var det nu med. Man reducerade 3 gånger om, men nådde aldrig hela vägen. Istället kunde Skellefteå avgöra i öppen kasse. Det gör att SAIK klättrar upp på 2:a plats i tabellen och att Modo är kvar under det nedre sträcket, tillsammans med Karlskrona.

Malmö spelade också en back2back mot HV71. HV vann fredagens möte med 6-2 och här blev det 3 nya poäng.

Rögle gjorde det dock bra hemma mot Färjestad, men på straffar satte FBK in Lars Haugen i kassen istället för Justin Pogge, som hade gjort en riktigt bra match mellan stolparna, hade en räddningsprocent på 96,55%. Det blev i vilket fall ett vinnande drag, för Haugen plockade alla 3 straffar och Färjestad tog med sig extrapoängen hem till Karlstad.

I Luleå hade Djurgården inte marginalerna med sig. Vid ett av Luleås mål satt Robin Press utvisad. Djurgården vann tekning i egen zon och skulle rensa ut pucken. då blåstes spelet av. Problemet var att det var någon på läktaren som blåste. Tekningen gick om, nu vann Luleå den, snurrade på och satte sedan 1-1 bakom Mantas Armalis. Vid ett annat mål skulle Armalis passa upp pucken till just nämnda Press, men han missade mottagningen totalt, Toni Rayala fick tag i pucken istället och lade bara in den i tomt mål. 3 poäng för Luleå och ingen match Djurgården nog vill minnas...

Regerande mästarna Växjö har vaknat. Här körde man över Brynäs, som nu har 2 eller 3 raka förluster.

Örebro har ine förlorat hemma i Behrn arena på 9 månader och man gjorde det inte nu heller. 3 nya poäng in på kontot när LHC slogs tillbaka med 5-3. Örebro är därmed bara 2 poäng bakom just LHC i tabellen, LHC på 4:e och Örebro på 6:e plats. Däremellan ligger Brynäs med sina 25 poäng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0